Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική για να φας ένα θρεπτικό γεύμα χωρίς περιττές θερμίδες! Δες τα υλικά που θα χρειαστείς παρακάτω και δοκίμασε να το φτιάξεις!
Pina Colada: Τώρα θα φτιάχνεις μόνος σου το αγαπημένο σου κοκτέιλ!
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
Για τη μαρινάδα & τη σως
- 200 γρ. νιβατό 9%
- ξύσμα και χυμό από ½ λάιμ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κάρυ σκόνη
- θυμάρι
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. γάλα
Για το σουβλάκι
- 600 γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και δέρμα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- φρέσκα φύλλα ρίγανης
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νιβατό, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Παίρνουμε ένα πιο μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα το μισό από το μείγμα που φτιάξαμε.
- Προσθέτουμε το γάλα και το κάρυ μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι.
- Αφήνουμε στην άκρη και αυτή θα είναι η μαρινάδα που θα μαρινάρουμε το κοτόπουλο.
- Το άλλο μισό μείγμα που έχουμε στο αρχικό, πρώτο, μπολ το σκεπάζουμε, το βάζουμε στο ψυγείο και το κρατάμε ως ντιπ για το σερβίρισμα.
- Παίρνουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κύβους 2×2 εκ.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο μεγάλο μπολ που βάλαμε το γάλα. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να μαριναριστεί.
- Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε κι αυτά σε κύβους 2×2 εκ.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το περνάμε σε ξύλινα σουβλάκια. Ενδιάμεσα από το κοτόπουλο βάζουμε και τα λαχανικά.
- Βάζουμε ένα τηγάνι με ραβδώσεις σε δυνατή φωτιά.
- Ψήνουμε τα σουβλάκια απ’ όλες τις πλευρές να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και αν χρειαστεί τα περνάμε και λίγο από τον φούρνο.
- Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα ρίγανης και το ντιπ με νιβατό.
Καλή απόλαυση!
5 κοκτέιλ με ούζο