Επειδή καλοκαίρι έρχεται και πρέπει να αρχίσουμε να μπαίνουμε σε πρόγραμμα σιγά σιγά για να μην βγούμε με μπάκα στις παραλίες, σου έχουμε ετοιμάσει εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα ικανοποιήσει αποτελεσματικά την πείνα σου μετά από μια πολυάσχολη ημέρα!
Υγιεινή και θρεπτική σαλάτα με κινόα!
Μια σούπερ υγιεινή και θρεπτική σαλάτα με φακές, τόνο και ρύζι που θα εμπλουτίσει τον οργανισμό με όλες τις βιταμίνες και την ενέργεια που χρειάζεται, έτσι ώστε να συνεχίζεις την ημέρα σου με όρεξη και διάθεση!
Δες τα υλικά που θα χρειαστείς παρακάτω και δοκίμασε να την φτιάξεις, γιατί σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει η γεύση της!
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους 0.5 εκ.
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3/4 κούπας φακές μουσκεμένες σε νερό για μερικές ώρες
- 1 ζωμό κοτόπουλο
- 1 φύλλο δάφνης
- 250 γρ. ρυζι μακρύκοκκο
- 1/2 κούπα ελιές χωρίς κουκούτσια σε ροδέλες
- 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. ξύσμα λάιμ και χυμό από 1-2 λάιμ
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- 2 κονσέρβες τόνο στραγγισμένες από το λάδι τους
Εκτέλεση
- Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι που το έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
- Προσθέτουμε τις φακές, τον κύβο κοτόπουλο και αρκετό νερό ώστε να σκεπάσει τις φακές.
- Αλατίζουμε ελαφρά και φέρνουμε σε βρασμό το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή τόσο ώστε να μαλακώσουν οι φακές αλλά να κρατιούνται ακόμα τραγανές.
- Σουρώνουμε αλλά δεν ξεπλένουμε και κρατάμε τις φακές και τα λαχανικά σε ένα μπολ.
- Παράλληλα βράζουμε το ρύζι σε μια μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή). Αφαιρούμε από τη φωτιά και σουρώνουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στο μείγμα με τις φακές. Ανακατεύουμε καλά με ενα κουτάλι.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά για να μη λιώσουμε τον τόνο. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο και χυμό λάιμ μας αρέσει.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα μας σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή όρεξη!
Σαλάτα με κοτόπουλο και σουσάμι! Νόστιμη, χορταστική και… εργένικη!