Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο είναι πεντανόστιμο, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μειώνει σημαντικά την εμφάνιση καρδιακών προβλημάτων, καρκίνου, οστεοπόρωσης και πολλών άλλων ασθενειών. Πως ξέρεις όμως ότι αγοράζεις το καλύτερο ελαιόλαδο και όχι κάποιο αλλοιωμένο μείγμα το οποίο δεν προσφέρει κανένα όφελος στον οργανισμό;
Ιχθυέλαιο: Ένα θαύμα της φύσης που ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιείς σωστά!
Δες παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να αγοράζεις πάντα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ένα θαύμα της φύσης που ενισχύει την υγεία μας και δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας.
1. Μην αγοράζεις ποτέ ελαιόλαδο αν δεν βρίσκεται σε σκούρο γυάλινο μπουκάλι, διότι το φως μπορεί να διασπάσει τα αντιοξειδωτικά που εμπεριέχονται στο γνήσιο ελαιόλαδο.
2. Τσέκαρε την ετικέτα στο μπουκάλι για την ημερομηνία του θερισμού. Όσο πιο κοντινή είναι στην τωρινή ημερομηνία τόσο το καλύτερο.
3. Έλεγξε την χώρα προέλευσης και την περιοχή που αναγράφονται στην ετικέτα του μπουκαλιού. Αν αναγράφεται πως είναι προϊόν της τάδε χώρας, σημαίνει πως το ελαιόλαδο έχει συσκευαστεί σε αυτή τη χώρα χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως οι ελιές μεγάλωσαν και αναπτύχθηκαν εκεί.
Τοποθέτησε το σωστά
1. Φύλαξε το ελαιόλαδο σου σε δροσερό και ξηρό μέρος μακριά από τη ζέστη και από το φως.
2. Μετά το πρώτο άνοιγμα, πρέπει να καταναλώσεις το ελαιόλαδο μέσα σε λίγους μήνες.
7 Τροφές που τρως καθημερινά και μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνες για την υγεία σου!