Skip to main content

Υπάρχουν πολλές και διάφορες γεύσεις, όπως το αλμυρό, το πικρό, το γλυκό και το ξινό. Όπως αποδεικνύεται όμως υπάρχει ακόμη μια καινούργια γεύση η οποία εξηγεί για ποιο λόγο θέλεις να τρως μόνο μακαρόνια και ψωμί μέχρι να πεθάνεις ως ένας χοντρός και ευτυχισμένος μακαρονάς.

 

Διατροφή και Υγεία: 4 Τροφές που δημιουργούν φλεγμονή στον οργανισμό σου!

Μια νέα μελέτη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, αποδεικνύει πως η αμυλώδης γεύση μπορεί να ευθύνεται για τις λιγούρες σου. Η Dr. Juyun Lim, ερευνήτρια της μελέτης, δήλωσε πως η κάθε κουλτούρα έχει μια σημαντική πηγή σύνθετων υδατανθράκων και η θεωρία πως δεν μπορούμε να γευτούμε αυτό που τρώμε δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες όπως το άμυλο είναι φτιαγμένοι από αλυσίδες μορίων ζάχαρης και αποτελούν μια σημαντική πηγή ενέργειας στη καθημερινή διατροφή του ανθρώπου. Παρ΄ όλα αυτά οι ερευνητές τείνουν να αγνοούν την ιδέα πως μπορούμε να τους γευτούμε πραγματικά. Διότι τα ένζυμα που υπάρχουν στο σάλιο μας διασπούν το άμυλο σε μικρότερες αλυσίδες απλοποιώντας τα μόρια της ζάχαρης και πολλοί υποθέτουν πως διακρίνουμε την γεύση του αμύλου όταν γευόμαστε αυτά τα γλυκά μόρια.

Για τη συγκεκριμένη μελέτη, οι ερευνητές έδωσαν στους εθελοντές να καταναλώσουν μια ποικιλία από υδατάνθρακες οι οποίοι περιείχαν μικρές και μεγάλες αλυσίδες υδατανθράκων. Οι συμμετέχοντες της έρευνας μπορούσαν να γευτούν την αλευρώδη γεύση ακόμη και όταν κατανάλωναν συνδυασμούς οι οποίοι εμπόδιζαν τους αισθητήρες της γλώσσας να ανιχνεύουν γλυκές γεύσεις.

Για το λόγο αυτό, οι άνθρωποι προτιμούν να καταναλώνουν σύνθετους υδατάνθρακες, δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας. Η ζάχαρη έχει ωραία γεύση για μικρό χρονικό διάστημα, αν όμως σου προσφέρουν να φας σοκολάτα και ψωμί, πιθανόν να καταναλώσεις μια μικρή ποσότητα σοκολάτας  αλλά θα διαλέξεις το ψωμί σε μεγαλύτερες ποσότητες ή ως μια καθημερινή βασική τροφή.

Όπως και να έχει όμως, το άμυλο δεν πληρεί όλες τις βασικές προϋποθέσεις για να θεωρηθεί ως μια κύρια γεύση της καθημερινής μας διατροφής, διότι οι ερευνητές πρέπει να αναγνωρίσουν τους συγκεκριμένους αισθητήρες της γλώσσας που εντοπίζουν τη συγκεκριμένη αμυλώδη γεύση.

 

7 Τροφές που τρως καθημερινά και μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνες για την υγεία σου!