Skip to main content

Τα “Πούλιτζερ” είναι η ανώτατη διάκριση του Τύπου διεθνώς. Χθες ο θεσμός συμπλήρωσε 100 χρόνια απονομών και το γιόρτασε με μία πανηγυρική τελετή στην Νέα Υόρκη. Εκεί βράβευσε τους καλύτερους των καλύτερων σε όλο τον κόσμο για την προσφορά τους στην αληθινή ενημέρωση. Κι ανάμεσά τους βρέθηκαν στο “βάθρο” τρεις Έλληνες φωτογράφοι που συνεργάζονται με το πρακτορείο Reuters.

Oι φωτογραφίες τους για την προσφυγική κρίση και όσα συνέβησαν το διάστημα του χειμώνα στο Αιγαίο, έκαναν το γύρο του κόσμου, δείχνοντας την αληθινή διάσταση των γεγονότων. Οι φωτογράφοι που κέρδισαν διακρίσεις (μέσω της ομάδας Thomson Reuters) είναι ο Γιάννης Μπεχράκης για την φωτογραφία που ακολουθεί:

Ο Άλκης Κωνσταντινίδης με την εικόνα του πατέρα με το μωρό στη θάλασσα

Και ο Αλέξανδρος Αβραμίδης για αυτό το γλαφυρό κοντράστ συναισθημάτων που απαθανάτισε

Τα βραβεία Πούλιτζερ απονέμονται στη μνήμη του πρώτου εκδότη στην Αμερική που τόλμησε να αποκαλύψει σκάνδαλα διασπάθισης δημοσίου χρήματος και πρότεινε να χρηματοδοτήσει Πανεπιστήμια για να φτιάξουν σχολές δημοσιογραφίας στις αρχές του 19ου αιώνα: του Ούγγρου Τζόζεφ Πούλιτζερ, που θέσπισε τα βραβεία με χορηγία που άφησε στη διαθήκη του.

Διαβάστε ακόμη:

Τεστ ηλικίας! Πριν κάνεις κλικ να ξέρεις ότι γέρασες αν… γνωρίζεις την απάντηση

Tα Oscar του internet! Μπες, δες και ψήφισε