Skip to main content

Εάν στάζεις από ιδρώτα όλη μέρα, ακολούθησε αυτά τα βήματα

Αν ιδρώνεις τόσο πολύ που σε καθιστά ανήσυχο και επηρεάζει την κοινωνική ζωή σου, την εκπαίδευση ή την εργασία, τότε θεωρείται πρόβλημα.

Κι επειδή το καλοκαίρι είναι χάλια αν το περνάς κλεισμένος μέσα, ορίστεμερικές συμβουλές για να βγεις από τη δύσκολη κατάσταση.

1. Κόψε την καφεΐνη

Η καφεΐνη διεγείρει το κεντρικό νευρικό σου σύστημα, το οποίο ενεργοποιεί τους ιδρωτοποιούς αδένες, με αποτέλεσμα όσο περισσότερη καφεΐνη πίνεις, τόσο περισσότερο θα καταλήξεις να ιδρώνεις. Η θερμότητα από το ίδιο το ποτό μπορεί επίσης να κάνει το σώμα σου να αισθανθεί αρκετά θερμό και να αρχίσει να ιδρώνει ώστε να διατηρήσει τη θερμοκρασία του.

2. Κόψε τα καυτερά φαγητά

Τα καυτερά φαγητά, όπως και η καφεΐνη, κάνουν τον οργανισμό σου να αισθάνεται ζέστη και έτσι να ιδρώνει.Όμως, τα καυτερα φαγητά, προκαλούν επίσης εφίδρωση επειδή κάνουν τον οργανισμό σου να νομίζει πως βιώνει ένα είδος τραύματος, παράγοντας ιδρώτα άγχους.

Tα 10 καλύτερα μουστάκια της Ιστορίας

3. Μη βασίζεσαι στο αποσμητικό

Το αποσμητικό δε μειώνει την παραγωγή ιδρώτα, απλά καλύπτει τη μυρωδιά του. Καλά θα κάνεις να προμηθευτείς ένα αντιιδρωτικό από το φαρμακείο, ώστε να δεις διαφορά.

4. Ντύσου κατάλληλα

Απέφυγε δηλαδή τα νάυλον υφάσματα, προτιμώντας τα ανοιχτόχρωμα βαμβακερά.

5. Αν ο ιδρώτας επιμένει, επισκέψου εναν ειδικό

Αν αλλάξεις τη διατροφή σου, τα ρούχα, και το αποσμητικό και παρ’ όλα αυτά το πρόβλημα παραμένει, τότε πρέπει να επισκεφτείς ένα γιατρό ώστε να ανακαλύψει την αιτία του προβλήματός σου και να σου δώσει λύση.

Τα πάντα για το σωστό λούσιμο