Μαζεύτηκε η παρέα για ταινία, για κουβέντα ή επιτραπέζιο; Σίγουρα θα θέλετε να “μασουλήσετε” κάτι. Τι πιο εύκολο από αλμυρά σνακ και διάφορα ντιπ τα οποία θα έχεις φτιάξει μόνος σου και για τα οποία θα κοκορευτείς κιόλας.
Βρήκαμε μερικές εύκολες και γρήγορες συνταγές για ντιπσ που θα ενθουσιάσουν:
Kρέμα από φέτα
Ανάμιξε φέτα με άπαχο γιαούρτι και πρόσθεσε λευκό ξύδι, μαϊντανό, άνηθο και μαύρο πιπέρι.
Ντιπ τυριού για νάτσος
7 φέτες κίτρινο τυρί (γκούντα, τσένταρ)
2 κουτ.σούπας βούτυρο
2 κουτ.σούπας αλεύρι
1 κούπα γάλα
Μισό κουτ.γλ.αλάτι
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα. Όταν πήξει προσθέτουμε το αλάτι και το τυρί. Βράζουμε μέχρι να λιώσει το τυρί περίπου για 10 λεπτά. Έτοιμο!
Ντιπ ντομάτας
4 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
2 κουτ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-Πιπέρι
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Καλύπτουμε το μπολ και αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο. Έτοιμο!
Ντιπ πάπρικα
200γρ.τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1κ.σ.πάπρικα
1μικρό κρεμμύδι
1σκελ.σκόρδο
Αλατοπίπερο
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε να αναμειχθούν καλά. Τα μεταφέρουμε σε μπολ και το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Blue Cheese ντιπ
100γρ μπλε τυρί θρυμματισμένο με το πιρούνι
2 κουτ. σούπας γιαούρτι
2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο multi στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και σερβίρουμε.
Ντιπ μαγιονέζας με μουστάρδα
150 γρ. μαγιονέζα έτοιμη (σπιτική ή του εμπορίου)
5 κουτ. σούπας μουστάρδα, προτιμότερο καυτερή
1 κουτ. σούπας ξίδι της αρεσκείας μας
χυμός από 1/2 λεμόνι (ή όσο λεμόνι μας αρέσει)
1 σκελίδα σκόρδο (αν θέλουμε)
1 γεμάτο κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι ή εστραγκόν ή λουίζα, τριμμένα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αν μας αρέσει το σκόρδο, το λιώνουμε, αλλιώς «περνάμε» την επιφάνεια του μπολ με τη σκελίδα, ίσα να αρωματιστεί λίγο. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Διατηρείται στο ψυγείο σε βάζο με καπάκι για 1 εβδομάδα.