Ο τόνος είναι ένα ψάρι πλούσιο σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και αν ακολουθείτε συγκεκριμένη διατροφή τότε σίγουρα αυτός θα είναι μέσα και μάλιστα αν συνδυαστεί σωστά γίνεται και μία γευστικότατη διατροφική επιλογή!
Σάντουιτς Τόνου με Τσένταρ και Βασιλικό
Συστατικά
3 στραγγισμένες κονσέρβες τόνου σε νερό (των 140 γραμμ.)
2 κ.γ. ψιλοκομμένες πιπεριές
σέλινο
1 κ.γ. ταμπάσκο,
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
½ φλ. light μαγιονέζα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε 3 στραγγισμένες κονσέρβες τόνου σε νερό με τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το ψιλοκομμένο σέλινο, το ταμπάσκο, το μείγμα μπαχαρικών και ½ φλ. light μαγιονέζα. Βάλε σε ένα ταψί 4 φέτες χωριάτικο ψωμί, μοίρασε το μείγμα τόνου και γάρνιρε με φέτες τσένταρ και φρέσκα φύλλα βασιλικού. Ψήσε στους 230° C, περίπου 7-8 λεπτά.
Εντυπωσίασε την καλή σου! Κοτόπουλο στο φούρνο με κρέμα γάλακτος & μανιτάρια
Ζυμαρικά με Σάλτσα Λεμονιού, Τόνο και Ρόκα
Συστατικά
¼ κ.γ. μπούκοβο
2 αντζούγιες
λεμόνι
2 κονσέρβες των 140 γραμμ. τόνος κονσέρβα
220 γραμμ. πένες
Εκτέλεση
Βάλε το ξύσμα και το χυμό από 1 λεμόνι σε ένα μπολ. Βράσε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου πένες ή βίδες. Στράγγισε τον τόνο από το λάδι της κονσέρβας, κρατώντας 3 κ.σ. λάδι. Χτύπα στο μπλέντερ τον τόνο με το λάδι, το χυμό λεμονιού, 2 αντζούγιες από κονσέρβα και το μπούκοβο μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ανακάτευσε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τόνου (αραιωμένη με νερό από τα ζυμαρικά, αν είναι απαραίτητο), 5 φλ. baby ρόκα, το ξύσμα λεμονιού και λίγο αλατοπίπερο. Σέρβιρε με τριμμένη παρμεζάνα και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.