Skip to main content

Θα γίνει ή όχι το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ. Θα διεξαχθεί καλοκαίρι ή χειμώνα; Υπήρξε χρηματισμών όσων ψήφισαν υπέρ; Ποτέ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου μία ανάθεση δεν είχε αμφισβητηθεί τόσο και δεν είχε γεννήσει τόσες απορίες και ερωτήματα όσο αυτή που έγινε τον Δεκέμβριο του 2010.

Τώρα όμως το «Der Spiegel» έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά αυτής της υπόθεσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος της FIFA είναι πλέον αντίθετος. Σύμφωνα με το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό, ο Γιόζεφ Μπλάτερ σε γεύμα με την Ομοσπονδία της Νορβηγίας, είπε ότι δεν θα γίνει στο Κατάρ το εν λόγω Μουντιάλ!

Μάλιστα φέρεται να καταφέρθηκε έντονα εναντίων των Αράβων επίδοξων διοργανωτών, χαρακτηρίζοντας τους «αλαζόνες» και κατηγορώντας τους ότι σχετίζονται απ’ ευθείας με το ISIS και τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «νομίζουν ότι με τα χρήματα τους μπορούν να εξαγοράσουν τα πάντα!»

Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο κύριος Μπλάτερ μάλλον κάπως καθυστερημένα αντιλήφθηκε ότι υποψιάζεται από την πρώτη στιγμή όλος ο υπόλοιπος πλανήτης. Τώρα πάντως για να αρθεί η απόφαση της ανάθεσης, θα πρέπει να συνεδριάσει και να την ακυρώσει η Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA. Μόνος του ο Μπλάτερ, ο οποίος τότε είχε ψηφίσει υπέρ των Η.Π.Α., δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα.

Πηγή: gazzetta.gr