Skip to main content

Μάλλον ο Κώστας Παπανικολάου πιστεύει πως… «καλύτερα να κάνεις κάτι και να το μετανιώσεις, παρά να μετανιώσεις που δεν το έκανες».

Για αυτό και τόλμησε να κάνει το βήμα στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. «Αυτό που σκεφτόμουν είναι πως δεν ήθελα σε πέντε χρόνια από τώρα να λέω πως είχα τέτοια ευκαιρία και δεν την εκμεταλλεύτηκα. Είναι ευκαιρία ζωής που σου δίνεται μία φορά. Και δεν ήθελα να την χάσω. Σκέφτηκα “τώρα είναι η ώρα”», δήλωσε σχετικά ο διεθνής φόργουορντ στο σάιτ «houstonchronicle». Και πρόσθεσε: «Μίλησα με τον τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας (Ντάριλ Μόρεϊ). Ο προπονητής (Κέβιν ΜακΧέιλ) με πήρε τηλέφωνο. Κι αυτό σήμαινε πολλά για εμένα. Δεν ήθελα να είμαι χαζός και να χάσω την ευκαιρία να βρεθώ εδώ και να ζήσω το όνειρο του ΝΒΑ». Στο Χιούστον περιγράφουν τον «Παπ» ως έναν παίκτη που κάνει τα πάντα, αλλά ο ίδιος κρατά… χαμηλά την μπάλα. «Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια, αλλά είμαι εδώ για να δουλέψω και να γίνω όσο καλύτερος μπορώ. Δεν μου αρέσει να λέω ότι είμαι σκόρερ ή ριμπάουντερ. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ σε κάθε παιχνίδι, να παίξω σκληρά πάνω από όλα, να βγάλω ενέργεια και να δώσω ό,τι χρειάζεται η ομάδα μου. Αν είναι μία χαμένη μπάλα, τότε θα παλέψω για αυτήν. Αν είναι ένα κρίσιμο ριμπάουντ, θα προσπαθήσω να το πάρω. Ό,τι χρειάζεται η ομάδα εγώ θα προσπαθώ να το κάνω. Πραγματικά απολαμβάνω να είναι η ομάδα χαρούμενη. Και όλοι είναι χαρούμενοι όταν κερδίζει η ομάδα», εξήγησε.

Όσο για εκείνα που «κουβαλά» μαζί του από τον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα… «Είμαι 24 χρόνων και έζησα σπουδαίες στιγμές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το να κερδίσεις δύο φορές την Ευρωλίγκα είναι κάτι απίστευτο για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όλα αυτά με βοήθησαν να ωριμάσω ως παίκτης και να νιώσω πιο έτοιμος να έρθω εδώ. Μου αρέσουν οι νέες προκλήσεις στη ζωή μου. Και αυτή είναι μία νέα πρόκληση για εμένα. Το να είμαι εδώ, το να μπορώ να πατήσω στο παρκέ και να κάνω το όνειρο πραγματικότητα», επεσήμανε. 

Πηγή: sentragoal.gr