Skip to main content

Για πρώτη φορά στα 115 χρόνια ιστορίας της η Μπαρτσελόνα θα φορέσει την εμφάνιση με τα χρώματα της σημαίας της Καταλονίας στο «Καμπ Νόου», στον αγώνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο (13/09, 17:00).

Αυτή η κίνηση θα γίνει λίγες μέρες μετά από την εθνική ημέρα της Καταλονίας (11/09), αν και οι «μπλαουγκράνα» τόνισαν ότι δεν έχει σχέση με αυτό η ενέργεια τους.

Βέβαια αναμένεται να γίνει δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας στις 9 Νοεμβρίου, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια άμεση σύνδεση ούτε με αυτό. Από την άλλη και η Μπιλμπάο θα φορά την εμφάνιση με τα χρώματα της σημαίας των Βάσκων.

«Κάποιοι στην Μπαρτσελόνα λένε ότι δεν θέλουν να δώσουν πολιτική διάσταση στον αγώνα. Οπότε, αν αυτή δεν ήταν η πρόθεση του συλλόγου, τότε η Μπαρτσελόνα θα έπαιζε ως Μπαρτσελόνα και η Μπιλμπάο ως Μπιλμπάο, όπως έκαναν έναν αιώνα και όχι η Μπαρτσελόνα ως Καταλονία και η Αθλέτικ Μπιλμπάο ως η χώρα των Βάσκων», αναφέρει σε editorial ο δημοσιογράφος Αλφρέντο Ρελάντο της μαδριλένικης «AS», δείχνοντας ότι υπάρχουν και εκείνοι που ενοχλήθηκαν από την κίνηση των δυο ομάδων.

Πηγή: sentragoal.gr