Skip to main content

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ ολοκλήρωσε το πρώτο φιλικό τουρνουά προετοιμασίας ενόψει του μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Τα συμπεράσματα; Αρκετά.

Μπορεί το ξεκίνημα να ήταν θετικό απέναντι στους Σέρβους αλλά το πρόσημο ήταν αρνητικό στα επόμενα δυο παιχνίδια με Γαλλία και Κροατία. Η εθνική ομάδα μπάσκετ έδειξε αρκετά καλά στοιχεία στο παιχνίδι της, ακόμα και πράγματα που έλειπαν εμφανώς από τα πιο πρόσφατα επίσημα τουρνουά, όμως ταυτόχρονα παρουσίασε και μερικά πράγματα που χρήζουν άμεσως βελτίωσης. Αυτό, εξάλλου, είναι και το νόημα αυτών των φιλικών παιχνιδιών, να δείχνουν στον προπονητή τι πρέπει να αλλάξει και τι να παραμείνει ως έχει και να δουλευτεί ακόμα περισσότερο ώστε να γίνει ακόμα καλύτερο. 

Από αυτά που μας άρεσαν στην ομάδα ήταν τα δείγματα πάθους, ενέργειας που έδειχναν οι παίκτες, σε οποιαδήποτε κατάσταση του παιχνιδιού, όπως και η τάση για γρήγορο transition παιχνίδι. Με κάθε επιτυχημένη άμυνα, κατευθείαν 2-3 παίκτες έτρεχαν στον αιφνιδιασμό με σκοπό να πετύχουν το γρήγορο καλάθι και όταν αυτοί οι παίκτες ήταν οι Παπανικολάου ή Αντετοκούνμπο, συνήθως το αποτέλεσμα ήταν επιτυχές. Επίσης βγήκαν αρκετά συστήματα για ανοιχτά τρίποντα με αρκετούς εκφραστές των σουτ, στοιχείο ομαδικότητας στο σετ παιχνίδι της ομάδας. Από την άλλη το πρόβλημα στη δημιουργία ήταν εμφανές, αλλά αυτό σαφέστατα έχει να κάνει και με την προσωρινή απουσία του τιμωρημένου Νικ Καλάθη, ο οποίος θα δώσει φαντασία και ασίστ με την επιστροφή του. Επίσης βασικό είναι και το θέμα της δύναμης κάτω από τη ρακέτα όπου πέραν του πάθους του Μπουρούση υπάρχει ένα θέμα με την… σοφτ κατάσταση των υπολοίπων ψηλών.

Αλλά, όπως είπαμε, ακόμα φιλικά προετοιμασίας είναι. Και καλύτερα να εμφανίζονται τώρα τα λάθη ώστε να διορθώνονται!