Skip to main content

Και ενώ οι οπαδοί του Ολυμπιακού περίμεναν κυρίως να ακούσουν για τη μεταγραφή ενός επιθετικού, η διοίκηση της ομάδας απάντησε.. εντυπωσιακά με εξτρέμ. Ο Ιμπραίμ Αφελάι θα είναι, λογικά, ο επόμενος παίκτης που θα ανακοινωθεί από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Το όνομα του Αφελάι είναι πασίγνωστο στα υψηλότερα διαζώματα του ευρωπαικού ποδοσφαίρου. Φοβερό και τρομερό ταλέντο που εξελίχθηκε σε εκπληκτικό παίκτη από την Αιντχοβεν που ήθελε σαν τρελή η Μπαρτσελόνα και, φυσικά, απέκτησε τις αρχές του 2011. Ο Αφελάι πήρε τις ευκαιρίες που έπρεπε και έδειχνε σημάδια διαρκής βελτίωσης ώστε να ανταποκριθεί στο επίπεδο των Καταλανών από θέση… μέχρι και βασικού όμως οι αλλεπάληλοι τραυματισμοί του δεν τον άφησαν να προοδεύσει ποδοσφαιρικά όπως άρμοζε στις ικανότητές του. Δώθηκε δανεικός στη Σάλκε όπου νέοι τραυματισμοί έπληξαν την προσπάθεια του για επαναφορά σε υψηλό επίπεδο. Πλέον… αυτή η ευκαιρία του δίνεται μέσω Ολυμπιακού. Και είναι ο παίκτης δεν έχει νέες… ατυχίες, θα προσφέρει πολλά, όχι μόνο στην ομάδα του Πειραιά, αλλά και στον ίδιο…

Αν υπάρχει κάποιος ο οποίος θέλει περισσότερο από οποιονδήποτε έναν δυνατό και εκπληκτικό Αφελάι… αυτός είναι ο ίδιος ο παικτης! Ο Ολλανδός εξτρέμ γνωρίζει πως η πορεία που θα έχει με τη φανέλα του Ολυμπιακού (κυρίως στο Champions League) θα είναι το απόλυτο κριτήριο για την επιστροφή του στη Μπαρτσελόνα ή, ενδεχομένως, τη μεταγραφή του σε μια άλλη σπουδαία ομάδα. Ξέρει πολύ καλά πως αυτή είναι η ευκαιρία του να παίξει σαν βασικός και σε κομβικό ρόλο στην κορυφαία διασυλλογική οργάνωση και μάλιστα με μια ομάδα που φιλοδοξεί να κάνει το κάτι παραπάνω συνεχώς. Και αν ο Αφελάι παίξει όπως ξέρει τότε το κέρδος για τον Ολυμπιακό θα είναι μεγάλο μιας και η θέση του αριστερού εξτρέμ “πονάει” από την εποχή που ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς αποφάσισε να κρεμάσει τη φανέλα του. 

Φημολογείται πως ο Αφελάι θα πάρει το 11 του “Τζόλε”. Λέτε να είναι γουρλιδικό;