Skip to main content

Με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο η Εθνική ομάδα μπάσκετ Εφήβων, κέρδισε την αντίστοιχη της Ιταλίας και προκρίθηκε στην 4άδα της διοργάνωσης!

Ήταν ένα ματς στο οποίο ναι μεν η Ελλάδα μπήκε με ένα προβάδισμα, όμως η Ιταλία δεν ήταν κάποιος τυχαίος αντίπαλος. Αυτό αποδείχθηκε και στην πράξη, όταν, παρά το καλό ξεκίνημα της ομάδας μας και το 20-11 του πρώτου δεκαλέπτου, έγινε 26-28 στο 16ο λεπτό! Κάπου εκεί, η Εθνική μας άρχισε να ανεβάζει το “γκάζι” στην επίθεσή της, με τον Χαραλαμπόπουλο και τον Μουράτο να σκοράρουν κατά ριπάς και να οδηγούν τις ομάδες στα αποδυτήρια κατά το ημίχρονο, με το σκορ να είναι 33-39 υπέρ της Εθνικήας μας. Κλειδί για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν η άμυνα πάνω στον αστέρα των Ιταλών και πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης Μουσίνι, ο οποίος τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 0/6 σουτ!

Στο δεύτερο ημίχρονο, Μουράτος, Σταμάτης και Κόνιαρης άρχισαν να κάνουν καταπληκτικά πράγματα στο παρκέ, και με ένα επιθετικό κρεσέντο ανέβασαν γρήγορα τη διαφορά στους 14, με το σκορ να είναι 41-55, έξι λεπτά μέσα στην τρίτη περίοδο. Κάπου εκεί ο Μουσίνι άρχισε να ξυπνάει και να σκοράρει υπερπολύτιμους πόντους για την ομάδα του, φτάνοντας τους 17 και βάζοντας τους Ιταλούς ξανά στο παιχνίδι με το σκορ να είναι 53-58, 10 λεπτά πριν το τέλος του ματς. Ένα τρίποντο του Πικαρέλι έκανε το ματς 59-59, όμως αυτό ακούστηκε σαν ηχηρό καμπανάκι στα αυτιά των παικτών μας, μιας και με καλό ομαδικό παιχνίδι, ανέβασε πάλι τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (65-75). Ένα lay up του Μουράτου έκανε το σκορ 66-79 σχεδόν ένα λεπτό πριν από το τέλος, και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη/πρόκριση της ομάδας μας με 68-85.

Η Εθνική ομάδα Εφήβων οδηγούμενη από παίκτες με εκπληκτικό ταλέντο και έναν από τους καλύτερους νέους Έλληνες προπονητές (τον Ηλία Παπαθεοδώρου) βρίσκεται στην τετράδα της διοργάνωσης και θα διεκδικήσει με αρκετές αξιώσεις ένα μετάλιο… γιατί όχι και το χρυσό!