Skip to main content

Μια νέα μεταγραφή έκλεισε ο μπασκετικός Ολυμπιακός, στην προσπάθειά του για ενίσχυση της front line του. To όνομα του νέου παίκτη των ερυθρολεύκων; Othello Hunter! Και ναι καλά θυμάστε, είναι ο ίδιος παίκτης ο οποίος έπαιξε αντίπαλος με τον Ολυμπιακός την περασμένη σεζόν, όταν αυτός φορούσε τη φανέλα της Μοντεπάσκι Σιένα. Εδώ… σε ένα από αυτά τα παιχνίδια.

Βέβαια για να φτάσει στην Ιταλία ο Hunter πέρασε από χίλια μεταγραφικά κύματα. Από τα κολλεγιακά χρόνια στο Ohio State, τo σύντομο πέρασμά του από το NBA με τα χρώματα των Atlanta Hakws, τον ερχομό του στην Ευρώπη, τη… μετανάστευση στην Κίνα και μετά, τον έρχομό του στη Σιένα. Ήταν αυτή η μεταγραφή που ουσιαστικά αποτέλεσε το τελευταίο στοίχημα για τον Hunter ώστε να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο εκτός των ΗΠΑ. Με την πολύπαθη Σιένα και κάτω από τις οδηγίες του Marco Crespi, o Hunter “μεγάλωσε” αρκετά σαν παίκτης. Εκμεταλλευόμενος τις συνθήκες εργασίας σε έναν σύλλογο που ναι μεν δεν βρισκόταν στα καλύτερά του αλλά είχε ήδη εμποτιστεί με το πνεύμα της σκληρής δουλειάς, ο Hunter έμαθε να παίζει ομαδικά, να χρησιμοποιεί σωστά τα αθλητικά του προσόντα στο παρκέ και να γίνεται χρήσιμο εργαλείο για μια ομάδα απαιτήσεων.

Top 10 NBA: Οι καλύτερες φάσεις του Summer League [vid]

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: Όταν η ζωή σου περιστρέφεται γύρω από μια μπάλα (video)

Ουσιαστικά η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό ήρθε λόγω των εκπληκτικών playoff που έκανε στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ειδικά στους τελικούς απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, ο Hunter έπαιζε σχεδόν μόνος του τη front line των αντιπάλων του, φτάνοντας λίγο πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στον Ολυμπιακό αναμένεται να προσφέρει ενέργεια, ριμπάουντ, καλά τελείωματα, και σωστό pick n roll. Αν ταιριάζει σε μια ομάδα που στοχεύει σε κατάκτηση Ευρωλίγκας; Όλα θα φανούν στο γήπεδο… όπως λέει ο σοφός λαός!