Skip to main content

Η Κλερμόν, ο ποδοσφαιρικός σύλλογος από τη Γαλλία, μας απασχολεί αρκετά τους τελευταίους μήνες καθώς οι ιθύνοντες της ομάδας διάλεξαν γυναίκα προπονητή.

Η Ελένα Κόστα ανακοινώθηκε τον Μάιο από την Κλερμόν ως η νέα τεχνικός της ομάδας προκαλώντας την έκπληξη όλων των ποδοσφαιρόφιλων παγκοσμίως. Η ομάδα της Ligue 2 έγινε ο πρώτος πρώτος στις δύο κορυφαίες κατηγορίες σε ένα από πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης που έχει γυναίκα προπονήτρια. 

Στη συνέχεια, την περασμένη εβδομάδα, είδηση ​​ότι Ελένα Κόστα αφήσει το σύλλογο για «προσωπικούς λόγους» άφησε και πάλι άναυδους όλους.  Η Κόστα σε συνέντευξή της μετά την παραίτησή της είπε ότι οι ιθύνοντες της ομάδας δεν την σεβόντουσαν, την ήθελαν για «βιτρίνα» και ότι υπέγραφαν παίκτες χωρίς να το ξέρει εκείνη.

Μετά την αποχώρηση της Κόστα από την Κλερμόν το κενό του προπονητή γέμισε και πάλι μια γυναίκα, η πρώην αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας, Corinne Diacre. 

Η 39χρονη  Diacre υπέγραψε ήδη διετές συμβόλαιο με τον σύλλογο. 

Όσο για την ποδοσφαιρική της καριέρα έχει κάνει 121 εμφανίσεις για τη Γαλλία μεταξύ των ετών 1993 και 2005. Υπήρξε βοηθός στην εθνική ομάδα για τα τελευταία επτά χρόνια ενώ ήταν και στη διαχείριση της πρώην ομάδα της, Soyaux, από το 2010.