Skip to main content

Αυτό που υπήρχε ως σκέψη -ν’ αποκτήσει, δηλαδή, η ΑΕΚ τον δικό της αετό, στα πρότυπα της Μπενφίκα και της Λάτσιο- πλέον αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα!

Το sportygossip σάς είχε ενημερώσει για την επιθυμία της διοίκησης της «Ένωσης» να υπάρχει στο νέο γήπεδο της ομάδας ένας αετός, ο οποίος θα… σκίζει τον αέρα της «Αγιά Σοφιάς» σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ, με την υλοποίηση πλέον του συγκεκριμένου project να ξεκινά…

Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ εγκαινίασε σήμερα (29/1) την συνεργασία της με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, μέσω της οποίας θα συμεμτέχει ενεργά στην προστασία του αετού στην Ελλάδα. Το σύνθημα της εν λόγω καμπάνιας μάλιστα, θα είναι το «Η Νέα Φιλαδέλφεια περιμένει τον Αετό της».

Με παρόντα αρκετά μέλη της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας (σ.σ. στην εκδήλωση που έγινε στο Ίλιον βρέθηκαν οι Μπάγεβιτς, Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Δημητριάδης, αλλά και οι Ανάκογλου, Καραγκιολίδης, Τσουμάγκας, Γροντής, Πεταυράκης) παρουσιάστηκε επισήμως το πρόγραμμα για την προστασία του Χρυσαετού και του Σπιζαετού στην Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία, αλλά και την Πελοπόννησο. Σ’ αυτό, εξάλλου, θα περιλαμβάνονται δορυφορικές λήψεις -μέσω των οποίων θα παρακολουθείται ο πληθυσμός των Αετών- ενώ θα τοποθετηθεί και κάμερα σε φωλιά που θα μεταδίδει εικόνα σε πραγματικό χρόνο και θα «φιλοξενείται» αφ’ ενός στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας κι αφ’ ετέρου σ’ αυτήν της ΑΕΚ.