Skip to main content

Η μέρα που περίμεναν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι έφτασε καθώς απόψε το βράδυ στη Ζυρίχη είναι το γκαλά της FIFA(19:30 Eurosport) για την ανάδειξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή για το 2013. 

Ως γνωστών η τριάδα που διεκδικεί τη «Χρυσή Μπάλα» είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λιονέλ Μέσι και ο Φρανκ Ριμπερί.

Φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου είναι ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης παρά το γεγονός ότι την περασμένη σεζόν δεν κατάκτησε κάποιο τίτλο. Παρόλα αυτά οι εμφανίσεις του με  την εθνική του ομάδα στα μπαράζ του Μουντιάλ της Βραζιλίας αλλά και αυτές με τη «βασίλισσα» είναι αρκετές για να του χαρίσουν τη δεύτερη «χρυσή μπάλα» της καριέρας του.

Ο Ριμπερί που φαίνεται να είναι η άμεση απειλή για τον Κριστιάνο, την περασμένη σεζόν κέρδισε συνολικά 5 τίτλους  (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions Laegue, Σούπερ Καπ και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων).

Τέλος, ο Λιονέλ Μέσι μετά από χρόνια δεν είναι το σιγουράκι για την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας». Μπορεί ο Αργεντινός άσος να κατέκτησε με τη Μπαρτσελόνα το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ισπανίας, ωστόσο οι συνεχείς τραυματισμοί του δεν τον άφησαν αν ξεδιπλώσει το ποδοσφαιρικό του ταλέντο όπως αυτός ήθελε