Skip to main content

Η Εθνική μας ομάδα κάτω των 21, επικράτησε με 5-1 της Σουηδίας σε αγώνα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μπροστά σε αρκετό κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο της Κατερίνης, οι παίκτες του Κώστα Τσάνα παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο και με πρωταγωνιστή τον Μαυρία, έφτασαν σε μία αρκετά άνετη νίκη.

Μόλις στο 3 λεπτό ο Διαμαντάκος πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Μαυρία και άνοιξε το σκορ για την Εθνική. Στο 18 λεπτό οι ρόλοι άλλαξαν και ο παίκτης της Σάντερλαντ έκανε το 2-0 μετά από κεφαλιά του Διαμαντάκου που απέκρουσε το τέρμα των Σουηδών.

Στο 37′ η Σουηδία μείωσε σε 2-1 με τον Ισάκ, αλλά δεν το χάρηκε για πολύ ώρα, αφού στο 41′ ο Μαυρίας ανατράπηκε από τον Κάρλγκεν ο οποίος είδε και την κόκκινη κάρτα και ο Ποτουρίδης από την άσπρη βούλα έδωσε και πάλι ”αέρα” δύο τερμάτων.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Κολοβός σκόραρε για το 4-1, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφσε ο Καρέλης λίγα λεπτά πριν από την λήξη.

Ελλάδα: Διούδης, Μπουχαλάκης (77′ Σιώπης), Τριανταφυλλόπουλος, Ποτουρίδης, Μπουγαϊδης, Κίτσιου, Κολοβός, Λαγός, Μαυρίας, Διαμαντάκος (69′ Βέλλιος), Γιαννιώτας (61′ Καρέλης).

Σουηδία: Κάλγκρεν, Γιόχανσον, Χόλμεν, Μιλόσεβιτς, Σίλβερχοτ (77′ Κονάτε), Χάλμπεργκ (46′ Κουάϊσον), Κλάεσον, Λεβίκι, Τερν (43′ Στρόμπεργκ), Ισάκ, Ργκότα.