Skip to main content

Ο Τιμπό Κορτουά είναι ίσως κορυφαίος τερματοφύλακας του πλανήτη αυτή την στιγμή, χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής.

Ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης στην οποία και αγωνίζεται ως δανεικός από την Τσέλσι, έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και όχι άδικα, με αποτέλεσμα ο Ζοσέ Μουρίνιο να τον θέλει στους ”μπλε” και να έχει ζητήσει την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2018.

Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά όπως είναι λογικό το μεγάλο πρόβλημα είναι αυτή την στιγμή ο Τσεχ, αφού ο Κορτουά δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει στην Τσέλσι για να κάτσει στον πάγκο και ειδικά από την στιγμή που πολλές ομάδες φαίνεται να ενδιαφέρονται για εκείνον.

Ο 21χρονος Βέλγος είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα της καριέρας του (αν και η Ατλέτικο είναι πολύ δυνατή) και με δεδομένο πως θα είναι και ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής του ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο το μέλλον είναι μπροστά του. Το πιο λογικό σενάριο είναι πως ο Κορτουά θα αρνηθεί την πρόταση ανανέωσης από την Τσέλσι (εκτός αν αλλάξει κάτι με τον Τσεχ) και θα αναζητήσει αλλού την τύχη του.

Άλλωστε η Μπαρτσελόνα είναι μία από τις μεγάλες ομάδες που τον θέλουν, ενώ προφανώς και ο Σιμεόνε τον θέλει κάτω από τα δοκάρια της Ατλέτικο και για τα επόμενα χρόνια. Επομένως η λογική λέει πως ο Βέλγος δεν θα αγωνιστεί για την Τσέλσι αφού υπάρχει μπροστά ο Τσεχ. Το αν είναι καλή αυτή η κίνηση ή όχι θα φανεί στην πορεία, αλλά κατά την απόψη μας ο Κορτουά αξίζει την θέση κάτω από τα δοκάρια της αγγλικής ομάδας, αφού έχει ακόμα πολλά περιθώρεια εξέλιξης, ενώ παράλληλα ο Τσεχ τον τελευταίο καιρό φαίνεται να μην είναι και τόσο σταθερός και είναι επιρρεπής στο λάθος.