Skip to main content

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γώργος Μπαρτζώκας στην συνέντευξη τύπου πριν το αυριανό παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου, χαρακτήρισε πολύ καλή ομάδα του Γερμανούς.

Επίσης ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του γίνεται όλο και καλύτερη, ενώ είπε για τον Πετγουέϊ πως ίσως προλάβει τελικά να αγωνιστεί αφού ξεπερνάει αρκετά γρήγορα την θλάση που είχε.

”Μετά το ταξίδι μας στην Κωνσταντινούπολη και τη σημαντική εκεί έχουμε το τρίτο παιχνίδι με την Μπάγερν, η οποία είναι αήττητη σε Ευρωλίγκα και Πρωτάθλημα και αυτό δείχνει τη σημασία του παιχνιδιού. Δεν υπάρχειεύκολο παιχνίδι. Ο προπονητής της είναι καταξιωμένος και πολύ έμπειρος. Αρέσκεται να τρέχει στο γήπεδο και να βγάζει από τον κάθε παίκτη ό,τι έχει. Περιμένουμε ένα δύσκολο απόγευμα. Εμείς γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Ο Μπέγιτς είναι κανονικά στην ομάδα και συμμετέχει στο πρόγραμμα. Ο Πέτγουεϊ παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση και  θα δοκιάσει αύριο. Αν νιώσει καλά, θα τον έχουμε μαζί μας. Ο Μπέγκιτς δεν είναι 100% έτοιμος, αλλά με την εμπειρία του θα μπορέσει να αγωνιστεί».

«Η Μπάγερν είναι μία πολύ καλή ομάδα. Οπως η Μπαρτσελόνα και κάποιες άλλες ομάδες έχει κοινή διοίκηση και αυτό τους δίνει ένα  πλεονέκτημα. Εχω ακούσει πως έχει μπάτζετ 16 εκατομμυρίων ευρώ. Άποψή μου είναι ότι θα διεκδικήσει και τίτλους στην Ευρωλίγκα τα επόμενα χρόνια. Τα αποτελέσματα της δεν είναι ενδεικτικά, αλλά πρέπει να σεβόμαστε μία ομάδα που κερδίζει, όπως τη ΖΙέλονα Γκόρα και τη Σιένα. Έχουν πάρει πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Μπράουν, ο Ντιλέινι και οι τέσσερις παίκτες από την Άλμπα».

Για τους ψηλούς «Αρχικά έλειπε ο Μπέγκιτς. ‘Οταν έχουμε 6 ψηλούς στην 12άδα θα είμαστε πολύ καλύτερα. Είχαμε πρόβλημα στα φάουλ. Βλέπω πως δουλεύουν στην προπόνηση και είμαι απόλυτα ήρεμος».

Για τους πρωτοεμφανιζόμενους σε υψηλό επίπεδο: «Πρέπει κάποιος να θέλει για να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Υπάρχουν παραδείγματα όπως ο Μπατίστ, ο Λοτζέσκι , ο Κάρι. Στην ζωή καμιά φορά τα πράγματα είναι δύσκολα και χρειάζεται χρόνος για να βρεις τον δρόμο σου. αυτό ίσως σε κάνει πιο σκληρό…»

Για το ματς με την Γαλατά: «Πολλές φορές όταν παίζει εκτός, οι παίκτες συσπειρώνοντα. Οταν παίζεις σε ένα περιβάλλον με πολύ κόσμο, ο ένας χρειάζεται τον άλλο. Είχαμε πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά. Κάποιοι είπαν πως στο τρίτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν καλά. Ατό πιστεύω πως θα γίνεται όλη την χρονιά. Δεν μπορείς να παίζεις 40 λεπτά το ίδιο. Είμαστε σε καλό επίπεδο και καλύτερο από ό,τι τις αρχές της σεζόν».

«Ο Σάφαρτζικ έχει περισσότερο δημιουργικό ρόλο ενώ στην Γερμανία έχει εκτελεστικό. Η Μπάγερν είναι μία ομάδα που παίζει μαζί. Είναι πολύ καλύτερη ομάδα από ό,τι λέει το όνομά της και από ό,τι περιμένει ο κόσμος. Δεν είναι, όμως, κάποιο μεγαθήριο…»

Για τα ριμπαόυντ: «Νιώθουμε πως έχουμε καλούς ριμπάυντερ. Θέλουμε να εμπλέξουμε σε αυτό τον τομέα και τους περιφερειακούς… Αν τα δυάρια και τα τριάρια μας είναι καλά, δεν θα έχουμε πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα».

Για για τα εντός και τα εκτός παιχνίδια: «Πολλές φορές όταν ο Ολυμπιακός παίζει εκτός έδρας, υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση και συσπείρωση. Ο ένας χρειάζεται τον άλλον. Κάποιες φορές έχουμε αυξομειώσεις στην απόδοσή μας. Αυτό θα συμβαίνει μέχρι τέλους σε αυτό το επίπεδο που είμαστε. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δεν γίνεται μία ομάδα να παίζει για 40’ στον ίδιο ρυθμό. Παίζει κι ο αντίπαλος μπάσκετ. Ο Σαφαρτζικ που εχει στη Εθνική Γερμανίας πολύ εκτελεστικό ρόλο, εδώ πασάρει πολύ καλά και γρήγορα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ντιλέινι. Είναι μία ομάδα του προπονητή και γι’ αυτό έχει πολλές νίκες. Μπορεί να βάλει επιθετικά προβλήματα στην αντίπαλη ομάδα, γιατί έχει καλούς παίκτες στην περιφέρεια».