Skip to main content

Πολύ συζήτηση για την διαιτησία έχει ανοίξει μετά και την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, καθώς οι διαιτητές κατάφεραν για ακόμη μια φορά να είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές.

Έτσι λοιπόν, καλεσμένος στην χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΙ» με τον Κυριάκο Θωμαΐδη ήταν ο Πέτρος Κωνσταντινέας, ο καθ ύλην αρμόδιος ώστε να αναφερθεί σε αυτό το θέμα. Ο πρώην ρέφερι από τη Μεσσηνία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αποχώρησή του από τη διαιτησία και στις βομβιστικές επιθέσεις των οποίων έπεσε θύμα.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως η ανακοίνωση της αποχώρησής του τα λέει όλα, με δεδομένο ότι είχε κάνει λόγο για «διαμορφωμένο» από τους ίδιους τους παράγοντες πλαίσιο του ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, επανέλαβε τη φράση, που συμπεριλαμβανόταν στο «αντίο» του, ότι «για τους ”ανθρώπους” που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο και το πνεύμα του αθλητισμού ας τους φωτίσει ο Θεός». Ακόμα, ξεκαθάρισε πως όσο… σφύραγε στη Γ’, στη Β’ και στην Α’ Εθνική δεν τον πλησίασε ποτέ κανένας παράγοντας να του ζητήσει να παίξει με συγκεκριμένο τρόπο.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Αλέξη Κούγια για την ατάκα του σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως «ποιος είναι ο κ. Κωνσταντινέας και με γιατί ασχολείστε μ’ αυτόν;». Ο κ. Κωνσταντινέας σε αυτή την περίπτωση ζήτησε από τον κ. Κούγια να κάνει παρέμβαση για να πάρει την απάντησή του.

Θυμίζουμε αναλυτικά την ανακοίνωσή του που είχε ως εξής:

«Ύστερα από 16 χρόνια αποφάσισα να αποχωρήσω από το “διαμορφωμένο” από τους ίδιους τους παράγοντες πλαίσιο του ποδοσφαίρου. Προτεραιότητα και στόχος της ζωής μου είναι το ήθος και η αξιοπρέπειά μου. Ο χώρος του πρωταθλήματος της Superleague, έτσι όπως είναι πλαισιωμένος δεν με αντιπροσωπεύει πλέον, αντίκειται στις ηθικές μου αξίες και στα όνειρά μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους απλούς φιλάθλους όλων των ομάδων που με στήριξαν και τους υγιείς εργάτες του ποδοσφαίρου. Για τους “ανθρώπους” που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο και το πνεύμα του αθλητισμού ας τους φωτίσει ο Θεός. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ FIFA ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ».