Skip to main content

Ένας χαμός επικρατεί στην Καβάλα, λόγω του ότι η ομάδα αγωνίστηκε με πράσινες φανέλες.

Στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας η ομάδα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της με πράσινες φανέλες και υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις. Μάλιστα οι οπαδοί μπήκαν στα αποδυτήρια με σκοπό να τις πάρουν και να τις πετάξουν.

Ο Βλάσης Τσάκας μπήκε στην μέση και προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ συμφωνώ και δέχομαι τις αντιδράσεις και λέω ότι αυτή η φανέλα δε θα ξαναφορεθεί παρά μόνο όταν ο αντίπαλος έχει μπλε, άλλη φανέλα είχαμε παραγγείλει και άλλη πήραμε, δεν έπιασε το γούρι στην Καρδίτσα, εγώ θα χαιρόμουν να υπήρχε τέτοια ευαισθησία και στα διαρκείας. Ο ΑΟΚ έχει μια ιστορία 50 χρόνων και δεν δώσαμε ούτε 500 διαρκείας. Εμείς δεχόμαστε ότι έγινε κάποιο λάθος, αλλά που ήταν η ανταπόκριση στα διαρκείας;».

Μετά όμως υπήρξαν αντιδράσεις από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Ντίνο Κανάκη, ενώ δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος των παλαιμάχων του ΑΟΧ, Σίμος Ανθουλάκης.

« Αν δεν είχαν φανέλες… θα λέγαμε ότι δεν έχουν φανέλες. Το να παίζει όμως με άλλο χρώμα η ομάδα, δε μπόρεσα να το καταλάβω. Δεν κατάλαβα γιατί έγινε. Οι αρχές του ΑΟΚ, δεν διαπραγματεύονται από το 1965. Δεν γίνονται αλλαγές τώρα. Πιστεύω ότι θα το διορθώσουν. Ποτέ δεν είχαμε αυτό το χρώμα. Με πήραν τηλέφωνο από τη Γερμανία και ντράπηκα. Όλη η Καβάλα είναι ανάστατη», είπε αρχικά ο Κανάκης.

Από την μεριά του ο Σίμος Ανθουλάκης, τόνισε: «Ντράπηκα γι` αυτό που είδα. Ορισμένα πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα, όπως η ιστορία της ομάδας, η φανέλα και η έδρα. Αυτά είναι τρία σημαντικά πράγματα που δεν πρέπει να τα ακουμπάμε. Ας προσπαθήσουν αυτοί οι άνθρωποι να μη μας απογοητεύσουν. Πολλοί Καβαλιώτες δε θα πάνε στο γήπεδο την Κυριακή».