Τελευταία αγωνιστική των προκριματικών σήμερα, όπου και αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο με το ποιες ομάδες θα αγωνιστούν στα μπαράζ ώστε να εξασφαλίσουν μέσα από εκεί την είσοδο τους στο Μουντιάλ του 2014.
Αν πηγαίναμε λίγα χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στο 2006 εκεί όπου ίσχυε ότι ο καλύτερος δεύτερος των ομίλων πάει απευθείας στα τελικά, τότε η Ελλάδα θα περνούσε από απόψε, καθώς είναι η καλύτερη δεύτερη ομάδα έχοντας μέχρι τώρα 22 βαθμούς και μετά το αποψινό ματς όλα δείχνουν ότι θα έχει 25.
Επειδή όμως αυτό πλέον δεν ισχύει, η χώρα μας κατά 90% θα αγωνιστεί σε αγώνες μπαράζ μαζί με όλες τις άλλες δεύτερες ομάδες των ομίλων, εκτός από την χειρότερη δεύτερη η οποία αποκλείεται αμέσως και όπως όλα δείχνουν αυτή θα είναι η Βουλγαρία.
Οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι, λοιπόν θα χωριστούν σε ισχυρούς και αδύναμους και στις 21 Οκτωβρίου θα μάθουν τον αντίπαλό τους για μία θέση στην τελική φάση της διοργάνωσης στα Βραζιλία. Τα γκρουπ θα βγουν με βάση την κατάταξη της FIFA και μέχρι στιγμής σίγουρη παρουσία στον όμιλο των δυνατών έχουν η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Κροατία. Με την Ρωσία πρώτη, η ομάδα του Πάουλο Μπέντο υποδέχεται το Λουξεμβούργο.
Μία θέση λοιπόν απομένει ανοιχτή για τους ισχυρούς. Η Σουηδία, η οποία υποδέχεται χωρίς τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς τους Γερμανούς, θέλει νίκη ή ισοπαλία για να την «κλειδώσει».
Τις υπόλοιπες θέσεις, αν δεν υπάρξει η έκπληξη, αναμένεται να καταλάβουν η Γαλλία, η Ρουμανία ή η Τουρκία και η Ισλανδία ή η Σλοβενία. Οι Ισλανδοί είναι έναν βαθμό πάνω από τους Σλοβένους και παίζουν στην έδρα της Νορβηγίας, η οποία έχει χάσει το τρένο. Από την πλευρά τους, οι Σλοβένοι αντιμετωπίζουν την Ελβετία. Αν φέρουν ισοπαλία, χάσει η Ισλανδία και κερδίσει η Βουλγαρία με τρία γκολ διαφορά την Τσεχία τότε βγαίνουν δεύτεροι και… αποκλείονται ως χειρότεροι, θέση που προς το παρόν κατέχουν οι Βούλγαροι.
Στον τέταρτο όμιλο, Τουρκία και Ρουμανία ισοβαθμούν στους 16 βαθμούς και η Ουγγαρία ακολουθεί στους 14 περιμένοντας… διπλή γκέλα! Η γειτονική μας χώρα υποδέχεται την αδιάφορη βαθμολογικά Ολλανδία, η οποία όμως ήταν… επίσης αδιάφορη όταν έριξε οκτώ στην Ουγγαρία! Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ πάντως έχει κάνει μεγάλη αντεπίθεση και δείχνει αποφασισμένη να πάρει αυτή τη θέση στα μπαράζ.
Αν μείνει ισόβαθμη με τη Ρουμανία, κερδίζει αυτή την δεύτερη θέση, ωστόσο οι Βαλκάνιοι υποδέχονται την προτελευταία Εσθονία και θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητές τους. Απλά, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αυτούς. Σε περίπτωση δε που χάσουν και οι δύο, τότε η Ουγγαρία, που θέλει νίκη με την Ανδόρα για να συνέλθει και από το 8-1 με τους οράνιε, παίρνει το εισιτήριο!