Skip to main content

Το αγαπημένο τους παιδί βρήκαν από χθες οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν είναι άλλος από τον Αντνάν Γιανουζάι που με δυο δικά του γκολ, έδωσε τη νίκη στη Γιουνάιτεντ στο χθεσινό ματς με την Σάντερλαντ και την έβγαλε από το αγωνιστικό τέλμα στο οποίο είχε πέσει τον τελευταίο καιρό.

Ποιος είναι όμως ο πιτσιρικάς που ασχολείται σήμερα όλη η Αγγλία και όχι μόνο μαζί του;

Στο άκουσμα και μόνο του ονόματός του πολλοί άρχισαν να ρωτούν, ποιος είναι αυτός ο τύπος; Δεν έχουν άδικο, αφού ο 18χρονος γεννημένος στο Βέλγιο από γονείς από το Κόσσοβο μόλις φέτος «έσκασε» μύτη. Και φαίνεται πως ήρθε για να μείνει.

Ξεκίνησε και αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Άντερλεχτ, από όπου τον «άρπαξε» προ διετίας η Μαν. Γιουνάιτεντ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον έβαλε στην πρώτη ομάδα, αλλά το ντεμπούτο του ήρθε επί Ντέιβιντ Μόγες. Αρχικά στο Community Shield αντικαθιστώντας τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι στις 11 Αυγούστου και ένα μήνα μετά, στις 14 Σεπτεμβρίου, πήρε τη θέση του Άσλεϊ Γιανγκ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας κάνοντας την παρθενική του εμφάνιση στο πρωτάθλημα.

Χθες έκανε την πρώτη του παρουσία ως βασικός και κατάφερε να σκοράρει δις. Έγινε ο 13ος παίκτης των «διαβόλων» που σκοράρει στο ντεμπούτο του ως βασικός στην Premier League και μόλις ο πρώτος που πετυχαίνει δύο γκολ μετά τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ το 2001.

Το συμβόλαιό του λήγει το προσεχές καλοκαίρι. Ήδη Μάντσεστερ Σίτι και Γιουβέντους φέρονται να τον καλοβλέπουν. Όμως μετά και τα χθεσινά του κατορθώματα, δεν θα αργήσουν οι πρωταθλητές να σπεύσουν να τον «δέσουν».

Την ίδια ώρα, η Εθνική Αγγλίας τον παρακολουθεί και εξετάζεται η πιθανότητα να κληθεί. Άλλωστε λόγω του background του, ο Γιανουζάι μπορεί να αγωνιστεί στο Βέλγιο, την Αλβανία, την Τουρκία ή τα «λιοντάρια».