Skip to main content

Βόμβα μεγατόνων στο πολιτικό σκηνικό καθώς το πρωί του Σαββάτου συνελήφθησαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος , ενώ συνολικά υπάρχουν 32 εντάλματα σύλληψης!

Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές του κόμματος Κασιδιάρης, Λαγός και αναζητούνται άλλοι πέντε βουλευτές του κόμματος.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, εξέδωσε συνολικά 32 εντάλματα σύλληψης και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αττική για τον εντοπισμό και άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Οι συλληφθέντες δεν προέβαλαν αντίσταση και οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Bρίσκονται στο 12ο όροφο και περιμένουν να δώσουν καταθέσεις, ενώ στη συνέχεια είναι πιθανόν να μεταφερθούν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και από εκεί στον Άρειο Πάγο.

Οι παραπάνω αντιμετωπίζουν την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα. Το συγκεκριμένο άρθρο επιτρέπει τη σύλληψη βουλευτών, ακόμη και χωρίς να έχει προηγηθεί άρση της ασυλίας τους. Να θυμίσουμε ότι η έρευνα της δικαιοσύνης αφορούσε πέντε συνολικά βουλευτές του κόμματος, για τρεις εκ των οποίων η εμπλοκή τους σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Πώς ξεκίνησε

Ο πρώτος που συνελήφθη ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος τα ξημερώματα του Σαββάτου στο σπίτι του στην Πεύκη. Ο γενικός γραμματέας της Χ.ΑΕ δεν προέβαλε αντίσταση αφού όπως φαίνεται είχε ενημερωθεί για το ένταλμα. Στη συνέχεια ακολούθησε η σύλληψη του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ την πόρτα της ΓΑΔΑ έχει περάσει και ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης. Εντάλματα έχουν εκδοθεί και για τους Χρήστο Παππά, βουλευτή επικρατείας και Νικόλαο Μίχο, βουλευτή Ευβοίας.

Την Παρασκευή είχε λάβει μέρος σύσκεψη και η απόφαση ήταν να ξεκινήσει η επιχείρηση με την σύλληψη των στελεχών και μελών της Χ.Α.

Έξαλλος ο Παναγιώταρος, τον συνέλαβαν μαζί με τον Λαγό!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Παναγιώταρος πήγε μόνος του να δει τι γίνεται στην Αστυνομική διεύθυνση, όντας σε έξαλλη κατάσταση για το ότι οδηγήθηκε στη σύλληψη αρχηγός πολιτικού κόμματος. «Όλοι βλέπουν τι γίνεται, ο κόσμος θα εξυψώσει τη Χρυσή Αυγή, είτε ως Χρυσή Αυγή είτε ως άλλο όνομα!», έλεγε χαρακτηριστικά ζητώντας το λόγο για τα εντάλματα. Σε επικοινωνία του με τις αρχές προσπάθησε να μάθει τι ακριβώς έγινε, ενώ εκείνες τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω! Παράλληλα, συνελήφθη και ο τομεάρχης της Νίκαιας, Γιάννης Λαγός!

Κάλεσμα της Χρυσής Αυγής στη ΓΑΔΑ

Από την πλευρά τους τα μέλη της Χρυσής Αυγής μόλις έγινε γνωστό η σύλληψη των στελεχών του κόμματος μέσω μηνυμάτων δίνουν ραντεβού στην ΓΑΔΑ για να δείξουν την αντίδρασή τους στις συλλήψεις.

Breaking News παντού!

Η είδηση ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Το πρακτορείο Reuters, ειδησεογραφικά πρακτορεία από Ιταλία, Ρωσία, Ιταλία, Ισπανία και άλλες χώρες κάνουν αναφορά στην είδηση, ενώ ρεπορτάζ έχει και το Al Jazzeera. Το BBC έγραψε χαρακτηριστικά: «Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή, Νίκο Μιχαλολίακο, με την κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί και για άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής».