Skip to main content

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 34χρονου μπροστά σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ο άτυχος άντρας περικυκλώθηκε από ομάδα νεαρών που σύμφωνα με την αστυνομίας ανήκουν στην Χρυσή Αυγή.

Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης

Αιματηρή κατάληξη είχε η συμπλοκή μεταξύ δύο ανδρών σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Ο 45χρονος δράστης μαχαίρωσε στο στήθος τον 34χρονο Παύλο Φύσσα, ο οποίος μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα εξέπνευσε.

Το θύμα και η παρέα του προπηλακίστηκαν αρχικά από ομάδα ατόμων, έξω από καφετέρια όπου παρακολουθούσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακός- Παρί Σεντ Ζερμέν. Ωστόσο, ο δράστης περίμενε να βγει από την καφετέρια ο 34χρονος και του επιτέθηκε με μαχαίρι. Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα από το σημείο πέρασε ομάδα ΔΙΑΣ στην οποία αυτόπτης μάρτυρας υπέδειξε τον ένοχο.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του και λίγη ώρα αργότερα, συνέλαβε έναν 45χρονο άνδρα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Ο δράστης συνελήφθη και νωρίς το πρωί ομολόγησε την πράξη του, ενώ παραδέχτηκε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα, το εθνικιστικό κόμμα διά στόματος του εκπροσώπου του Ηλία Κασιδιάρη υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία στο Κερατσίνι. Ωστόσο, λίγη αργότερα η ανακοίνωση της αστυνομίας τον διέψευσε, μιας και ο δράστης παραδέχτηκε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.

Ο 34χρονος Παύλος Φύσσας ήταν πολύ γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή του καθώς ασχολούνταν με τη μουσική και αρκετές φορές είχε αναλάβει την οργάνωση συναυλιών.