Skip to main content

Στο βροχερό Σρουντς ο Ολυμπιακός δεν… υπήρχε στο γήπεδο στο πρώτο 20λεπτο βρέθηκε πίσω με 3-0, ξύπνησε αργά και τελικά έχασε με 4-2 από την Φράιμπουργκ! Θετικός ο Βάις. Τάτος και Ολαϊτάν οι σκόρερ. 

Ένα 20λεπτο ήταν αρκετό για να φανούν οι αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού, ο οποίος στο δεύτερο και δυνατό του φιλικό ηττήθηκε 4-2 από την Φράιμπουργκ. Οι Γερμανοί πίεσαν, δημιούργησαν τρεις φάσεις και οι ερυθρόλευκοι μάζεψαν ισάριθμες φορές τη μπάλα από τα δίχτυα τους. Ομάδα χωρίς ταυτότητα στο α’ μέρος, πολύ κακή ανασταλτική λειτουργία και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν δυο πρόσωπα, ένα πολύ άσχημο στο α’ μέρος και ένα καλό στην επανάληψη, όπου έδεσαν στα μετόπισθεν, ο Βάις έκανε το κάτι παραπάνω και ο Ολαϊτάν άφησε υποσχέσεις πως μπορεί να δώσει λύσεις. 

Αργές επιστροφές, μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, αλλά και ολιγωρία στην άμυνα συνέθεταν το σκηνικό των 21 πρώτων λεπτών. Διάστημα στο οποίο η Φράιμπουργκ δέχθηκε τα δώρα των πειραιωτών και σκόραρε τρεις φορές, δυο με τον Μεχμέντι (3′, 21′) και μια με τον Σμιντ (16′). Ο Μίτσελ μόλις στο πρώτο ημίωρο έβγαλε Κοντρέρας, Σάμαρη και Φουστέρ, περνώντας Παπαδόπουλο, Τάτο και Γκρέκο. Αμυντικά ο Ολυμπιακός δεν βλεπόταν, ωστόσο δημιουργικά… κάτι έκανε, είχε τρεις καλές προσπάθειες με Ντομίνγκες, Σάμαρη και Μανιάτη, ωστοσο ο Σβόλοφ, αλλά και το δοκάρι στέρησαν την ευκαιρία για ένα γκολ. Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο, είχε καλή κυκλοφορία, αλλά η μπάλα δύσκολα έφτασε στον Μήτρογλου. Ο διεθνής φορ τη δέχθηκε μόλις μια φορά από σέντρα του Τσόρι, αλλά η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι (46′ Κάρολ), Σαλίνο (46′ Παπάζογλου), Μανωλάς (46′ Σιόβας), Κοντρέρας (33′ Αβραάμ Παπαδόπουλος – 71 ‘ Σιώπης), Χολέβας (46΄Λυκογιάννης – 71′ Καραγκούνης), Μανιάτης (46′ Βάις), Φέισα (46′ Μασάντο), Σάμαρης (33′ Τάτος-62′ Φετφατζίδης), Ντομίνγκεζ (46′ Ντε Βινσέντι), Φουστέρ (33′ Γκρέκο -62′ Ιμπαγάσα), Μήτρογλου (46’ Διαμαντάκος – 72 Ολαϊταν). 

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Σβόλοβ, Φερνάντεζ, Χάνκε, Μεχμέντι Σμιντ, Σούστερ, Μούιτζα, Σοργκ, Γκίντερ, Κλάους, Χεν 

Gazzetta.gr