Skip to main content

Ένας συγκλονηστικός τελικός τελείωσε πριν από λίγα λεπτά, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να επικρατεί με 3-2 σετ (7-6, 4-6, 7-6, 6-7, 6-3) του Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο και να περνάει στον τελικό του Γουίμπλετον μετά από ένα παιχνίδι που κράτησε 4 ώρες και 43 λεπτά.

Οι δύο παίκτες πρόσφεραν στο κοινό αλλά και σε αυτούς που έβλεπαν από την τηλέοραση ένα απίστευτο θέαμα όπως μαρτυρά και το σκορ.Από το πρώτο σετ φάνηκε και το τι θα γίνει αφού ο Νόλε μπορεί να έκανε το 1-0 σετ αλλά το έκανε με μεγάλη δυσκολία. Στο δεύτερο σετ ο Αργεντίνος κατάφερε δύσκολα και αυτός να κάνει το 1-1, αλλα αυτό που ήταν ”μαγεία” ήταν το τρίτο.

Το τρίτο λοιπόν σετ κράτησε ”μόλις” 69 λεπτά και οι θεατές είδαν τους δύο παίκτες να τα δίνουν όλα στο χόρτο. Τελικά επικράτησε και πάλι ο Σέρβος πέρνωντας για ακόμα μία φορά το προβάδισμα στα σετ. Στην συνέχεια και στο τέταρτο σετ πλέον ο Ντελ Πότρο έπρεπε να σώσει 2 ματς πόιντ του Σέρβου και να κάνει την ανατροπη ισοφαρίζοντας και πάλι το παιχνίδι σε 2-2 σετ. 

Στο καθοριστικό 6ο σετ ο Αργεντίνος πλήρωσε στο τέλος την κούραση που είχε και ηττήθηκε τελικά από τον Τζόκοβιτς με 6-3, με τον Σέρβο να πέρνει την μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Γουίμπλετον. Πολλά μπράβο αξίζει πάντως και ο Ντελ Πότρο που έφτασε πολύ κοντά στο να κάνει την έκπληξη και να πετάξει τον Σέρβο εκτός τελικού.