Skip to main content

Για όλους και για όλα μίλησαν οι Παύλος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο Δημήτρης  Γιαννακόπουλος  για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στους αδερφούς Αγγελόπουλους ζητώντας τους να του πουν δημόσια συγνώμη, ενώ από την πλευρά του ο Παύλος Γιαννακόπουλος άφησε αιχμές για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακός.

Παύλος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησαν στην εφημερίδα Live Sport για τον Παναθηναϊκό, την αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό, με τον πρόεδρο των «πρασίνων» να χαρακτηρίζει υπερεκτιμημένο τον Βασίλη Σπανούλη.

«Από την αρχή της χρονιάς έκανα πολλές προσπάθειες. Όποτε ζητήθηκε η γνώμη μου για τους κ. Αγγελόπουλους έχω μιλήσει με τα καλύτερα λόγια. Από τη στιγμή όμως που μετά τον τελικό του Κυπέλλου βγήκαν να με συκοφαντήσουν, δεν έχω καμία δουλειά όχι μόνο στο ίδιο τραπέζι να καθίσω μαζί τους, αλλά και να τους ξαναμιλήσω.

Μια δημόσια συγγνώμη εκ μέρους τους μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα. Μέχρι τότε δεν έχω καμία δουλειά να καθίσω σε κανένα τραπέζι με κανέναν Αγγελόπουλο. Το πήγαν σε προσωπικό επίπεδο. Εμένα η διάθεσή μου ήταν να μείνει η αντιπαλότητα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Όπως τους είπα, θα χορέψουν. Νομίζω πως ήδη έχουν αρχίσει το χορό», είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Για την κατάκτησης της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό ο Παύλος Γιαννακόπουλος τόνισε: «Αν έχει γίνει σε αθλητικά πλαίσια, πολλά συγχαρητήρια, 100 φορές», τόνισε ο Παύλος Γιαννακόπουλος. «Ό,τι είπε ο πατέρας μου με καλύπτει. Αν έγινε σε αθλητικά πλαίσια, συγχαρητήρια», πρόσθεσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και συμπλήρωσε: «Πολλά έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό και ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει επίσημη θέση. Δεν ξέρω».

Για το πώς ένιωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όταν κατακτούσε τον τίτλο στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός: «Ως Έλληνας ήμουν περήφανος, ως Παναθηναϊκός πολύ στενοχωρημένος. Η χαρά για την Ελλάδα, όμως, υπερίσχυσε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας».

Για την περίφημη ατάκα του «έχω εφεύρει την αλητεία» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε: «Μα δεν το έχω πει… Είχα πει κάποια πράγματα, σε καμία περίπτωση όμως έτσι όπως έχουν γραφτεί. Και δεν ήταν πράγματα που είπα απευθείας στους διαιτητές. Ήμουν με ανθρώπους του Παναθηναϊκού κι έλεγα ‘αυτό που έγινε σήμερα ήταν αλητεία’. Τώρα αυτό πώς μεταφράστηκε ότι εγώ είπα πως έχω εφεύρει την αλητεία, δεν μπορώ να το καταλάβω».

 

Για τους παίκτες του Ολυμπιακού και ειδικά για τους Σπανούλη και Παπανικολάου: «Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες. Ειδικά Έλληνες. Τον Σλούκα, τον Μάντζαρη, τον Κατσίβελη… Τον Παπανικολάου σε καμιά περίπτωση δεν θα τον ήθελα στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός θέλει και καλούς χαρακτήρες. Ο Παπανικολάου είναι ένας εκπληκτικός αθλητής, αλλά για τον χαρακτήρα του έχουν ακουστεί πολλά. Είναι προκλητικός στο γήπεδο. Ο Σπανούλης είναι για μένα ο πιο υπερεκτιμημένος αθλητής στην Ευρώπη. Δεν το λέω από στενοχώρια επειδή έφυγε από τον Παναθηναϊκό. Ήταν στο χέρι μας να τον κρατήσουμε, αλλά ήταν απόφαση του κ. Ομπράντοβιτς και του βγάζω το καπέλο. Πολύ καλά έκανε. Είναι αστείο να συγκρίνουμε τον Διαμαντίδη με τον Σπανούλη. Μιλάμε για τον κορυφαίο αθλητή που έχει βγει εδώ και χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και έναν καλό επιθετικό παίκτη».

Για τον Χάινς: «Ο κόουτς είπε ότι δεν ταιριάζει στην ομάδα. Βεβαίως τον εκτιμάμε πάρα πολύ, αλλά δεν θεωρεί ο κόουτς ότι ταιριάζει στο μοντέλο του Παναθηναϊκού».

Για τον Ίαν Βουγιούκα: «Ο κόουτς τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Αν μείνει ελεύθερος, βεβαίως θα μας απασχολήσει, όπως κάθε πρωτοκλασάτος Έλληνας».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Μάικ Μπατίστ: «Ευχής έργον θα ήταν να επέστρεφε ο Μάικ και να έκλεινε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Αυτή την απόφαση θα την πάρει ο κόουτς».

Για τη διαιτησία: «Παράπονα πάντα υπάρχουν. Στο μπάσκετ κάθε φάση μπορεί να τη δει κάποιος με πράσινα γυαλιά, με κόκκινα γυαλιά, χωρίς γυαλιά και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν τυγχάνει το σεβασμού που πρέπει από τη διαιτησία και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Για τον Ιτούδη: «Τότε το πίστευα, τώρα το ξέρω. Ο Δημήτρης Ιτούδης επηρέασε τον κόουτς να φύγει, ήταν ο άνθρωπος που επηρέασε πολλούς από τους αθλητές να φύγουν. Μου τα έχουν μεταφέρει αυτά οι αθλητές. Τους έλεγε ότι θα χρεοκοπήσουμε, ότι δεν θα τους πληρώσουμε, ότι, ότι… Ετυχε πέρυσι να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις. Ο κύριος Ιτούδης το εξέλαβε διαφορετικά και δυστυχώς έπεισε τον κόουτς. Είμαι βέβαιος ότι αν ο κ. Ομπράντοβιτς δεν είχε δίπλα του αυτό το διαλυτικό στοιχείο που ονομάζεται Δημήτρης Ιτούδης θα ήταν ακόμη μαζί μας, θα είχαμε πάρει και τη φετινή Ευρωλίγκα και η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά. Δεν μετανιώνω, δεν στεναχωριέμαι, με τον Αργύρη έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία, οι κούπες αποδεικνύουν και τους καρπούς αλλά θα ήθελα να ήταν ακόμη μαζί μας ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα είναι για πάντα ανοιχτή -αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να συνεργαστούμε γιατί με τον Αργύρη έχουμε πετύχει πολλά και είμαι βέβαιος πως θα πετύχουμε και περισσότερα- για τον Δημήτρη Ιτούδη η πόρτα είναι ερμητικά κλειστή για πάντα».

 

Για τον του πέρασε από το μυαλό ν’ ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο: «Και με το μπάσκετ δεν ήθελα να ασχοληθώ, αλλά είχα ηθικές δεσμεύσεις. Για το ποδόσφαιρο δεν υπάρχει καμία ηθική δέσμευση, γι’ αυτό και δεν υπάρχει λόγος να περνά από το μυαλό μου. Εμείς το μπάσκετ αγαπήσαμε, με το μπάσκετ μεγάλωσα και σε αυτό είμαστε τώρα. Η πολυμετοχικότητα απέτυχε. Δεν πιστεύω σε πολυμετοχικές συνεργασίες, έχω δει ότι ο αθλητισμός είναι one man show. Δεν θα μου άρεσε ούτε η… μονομετοχικότητα.

Γενικότερα δεν θα μου άρεσε τίποτα στο ποδόσφαιρο, σας παρακαλώ μην με μπλέκετε καθόλου. Εσφαλμένα πιστέψαμε ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν έκανε και θα μπορούσε να υπάρξει κάτι καλύτερο. Απεδείχθη ότι ήταν μια λανθασμένη κίνηση.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω κι ένας Παναθηναϊκός που να μην πιστεύει πως ο Παναθηναϊκός θα ήταν καλύτερα σήμερα αν είχε στο τιμόνι την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Παραλίγο να μην αδειοδοτηθούμε. Ο σύλλογος βρίσκεται στην κατάσταση που ξέρετε. Με τον κ. Βαρδινογιάννη μπορεί να μην είχαμε αυτό που θέλαμε ως Παναθηναϊκός, αλλά ο σύλλογος ήταν σε αξιοπρεπέστατο επίπεδο και είχαμε τις πορείες μας στην Ευρώπη, κάτι που λείπει».

Για τον Γιάννη Αλαφούζο: «Δεν γνωρίζω ποια είναι η διάθεσή του. Δείχνει ο άνθρωπος ότι προσπαθεί υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Δεν έχει δίπλα του Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλο, Βγενόπουλο, Πατέρα και Πολέμη για να έχουν βάλει 100 εκατ. ευρώ και να μπορεί να τα διαχειριστεί όπως ο κ. Πατέρας. Ο κ. Πατέρας επέδειξε τρομερή αλαζονεία ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού διαχειριζόμενος τα χρήματα που είχαν βάλει όλοι όσοι συμμετείχαν στην πολυμετοχικότητα, χωρίς να δίνει λογαριασμό στους μετόχους. Τον είχα συναντήσει και του είχα πει ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν αρμόζουν στην ιστορία και το ήθος του Παναθηναϊκού. Μπορεί να κάνουν για τον Εθνικό, για τον Ολυμπιακό, αλλά όχι για τον Παναθηναϊκό».

Τέλος, για τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Δημήτρη Μελισσανίδη, τόνισε: «Θα τους κατάπινα και τους δύο (γέλια). Έχουμε πολύ καλές σχέσεις και με τον κ. Μελισσανίδη και με τον κ. Μαρινάκη. Εκτιμώ και τον έναν και τον άλλο, γιατί προσπαθούν να πετύχουν το καλύτερο για τις ομάδες τους».