Skip to main content

Η Βραζιλία ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στον τελικό του Confederation Cup απέναντι στην Ισπανία, καθώς την ”διέλυσε” με 3-0 και έδειξε πως είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι παίκτες του Σκολάρι έδειξαν από νωρίς τα κέφια τους και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3 λεπτό με τον Φρεντ, όταν μετά από λάθος των αμυντικών με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι δύο ομάδες στην συνέχεια είχαν πολύ καλές φάσεις για γκολ, με την πιο σημαντική να ανήκει στους Ισπανούς, καθώς ο Νταβίντ Λουίς έκοψε πλασέ του Πέδρο ακριβώς στην γραμμή. Ότι δεν κατάφερε εκεί η Ισπανία το κατάφερε η Βραζιλία με τον Νειμάρ να σκοράρει με εκπληκτικό σουτ και να ”κλειδώσει” το παιχνίδι στο 43 λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βραζιλία μπήκε και πάλι δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έκανε το 3-0 με ωραίο πλασέ του Φρεντ στο 54 λεπτό. Η Ισπανία είχε ευκαιρία να μειώσει αλλά το πέναλτι που κέρδισε ο Χεσούς Νάβας το εκτέλεσε ο Σέρχιο Ράμος ο οποίος και αστόχησε. Έτσι η Βραζιλία κατέκτησε το Confederation Cup και έδειξε στην Ισπανία, πως δεν θα ”παίζει” μόνη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του χρόνου το καλοκαίρι.