Skip to main content

Δεκατρία χρόνια πέρασαν από την τραγωδία του Roskilde Festival που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Δανία. 

Σαν σήμερα 30 Ιουνίου πριν από 13 χρόνια στο  φεστιβάλ μουσικής στο Roskilde της Δανίας έχασαν τη ζωή του 9 άτομα κατά τη διάρκεια συναυλίας του ροκ συγκροτήματος Pearl Jam. 

Στη συναυλία βρισκόταν περίπου 50.000 θαυμαστές των Pearl Jam. Όσοι ήταν στις πίσω σειρές δεν άκουγαν καλά και έσπρωχναν τους μπροστινούς τους προκειμένου να φτάσουν λίγο πιο κοντά στη σκηνή. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Eddie Vedder που έβλεπε τι γινόταν ζήτησε από τον κόσμο να απομακρυνθεί από τη σκηνή αλλά δυστυχώς δεν τον άκουσαν με αποτέλεσμα κάποιοι να γλιστρήσουν και να ποδοπατηθούν. Εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους οι περισσότεροι από ασφυξία και κάποιοι από ποδοπατήματα ενώ υπήρξαν και αρκετοί τραυματίες.

 Τραγική ειρωνία είναι ότι όταν έγινε το τραγικό συμβάν οι Pearl Jam τραγουδούσαν το «Daughet» που δεν είναι από τα πιο σκληρά τους τραγούδια.

 «Lost nine friends we’ll never know… two years ago today»,  με αυτόν τον στίχο από το τραγούδι «Love Boat Captain» που θα ακούσετε παρακάτω οι Pearl Jam τιμούν τους εννέα θαυμαστές τους που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα.

Τα ονόματα όσων χάθηκαν:

Carl Henrik Bundebjerg  Σουηδός, 22 ετών

Allan Mwangi Tonnesen Δανός, 17 ετών 

Marco Penschel Γερμανός 26 ετών

 Franciscus Nouwens Ολλανδός, 23 ετών

Jakob Folke Svensson Δανός, 17 ετών

Lennart Tobias Nielsen Δανός, 22 ετών

Carl Johan Gustafsson  Σουηδός, 20 ετών

Mats Frederik Thuresson Σουηδός, 22 ετών

Anthony James Hurley Αυστραλός 24 ετών

Την ελληνική σελίδα των Pearl Jam στο facebook θα τη βρείτε εδω-> Pearl Jam Greek Fans