Skip to main content

Η Εθνική μας ομάδα των Νέων έφερε ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην ”μαχητική” Παραγουάη και πέρασε στην φάση των ”16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Παράλληλα, το έκανε κι ως πρώτη, αφού η κλήρωση της «χαμογέλασε» στην απόλυτη ισοβαθμία με τους Λατίνους! Πλέον, τον αντίπαλο της Ελλάδας θα τον μάθουμε οριστικά το Σάββατο, όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του τουρνουά, όπου θα παίξουμε με τον τρίτο του δεύτερου, του πέμπτου ή του έκτου ομίλου! 

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και η αποβολή του αρχηγού της Παραγουάης Γκόμεζ στο 24 λεπτό έδωσε στην ομάδα μας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Κώτσα Τσάνα ήταν ανώτεροι και είχαν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, με σημαντικότερη του σουτ του Κώστα Σταφυλίδη που βρήκε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι η Ελλάδα μπήκε δυνατά και προηγήθηκε στο 68 λεπτό όταν και ο Διαμαντάκος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ μετά από εκτέλεση φάουλ του Σταφυλίδη. Η Παραγουάη αν και με 10 παίκτες ισοφάρισε 5 λεπτά αργότερα με υπέροχο γυριστό σουτ του Μοντενέγκρο και έκανε το τελικό 1-1. 

Το 1-1 έφερε τις δύο ομάδες στην κορυφή του ομίλου με 5 βαθμούς και η πρώτη θέση θα κριθεί από κλήρωση η οποία θα γίνει.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου: 

1. Ελλάδα 5 

2. Παραγουάη 5 

3. Μεξικό 3 

4. Μάλι 2