Skip to main content

Ίσως τον πιο κρίσιμο αγώνα δίνει αύριο το απόγευμα (28/6, 17:45, Eurosport) η Εθνική ομάδα νέων στο Μουντιάλ U-20 στην Τουρκία απέναντι στην Παραγουάη.

Δύσκολο και διαφορετικό αντίπαλο χαρακτήρισε τον αυριανό μας αντίπαλο ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Κώστας Τσάνας, ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως αναμένεται να παραταχθούν πλήρεις, αφού οι Σταφυλίδης και Κωνσταντινίδης φαίνεται να ξεπερνούν τα προβλήματά τους.

Ακόμη, ο Τσάνας αποκάλυψε πως σκέφτεται να κάνει κάποιες αλλαγές στην τακτική, ώστε να καταφέρει να διασπάσει την άμυνα της Παραγουάης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Τσάνας:

Για την κατάσταση της ομάδας:

«Μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές τα όποια προβλήματα είχαμε με τους Κωνσταντινίδη και Σταφυλίδη σιγά-σιγά λύνονται. Όλα δείχνουν πως θα είμαστε πλήρεις για τον αγώνα κόντρα στην Παραγουάη».

Για το αν σκέφτεται να κάνει αλλαγές ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Παραγουάη:

«Υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές, αλλά θα δούμε πως θα παρουσιαστούμε. Η Παραγουάη έχει μία ισοπαλία με το Μάλι και νίκη κόντρα στο Μεξικό. Η ομάδα έδειξε ότι είναι δυνατή και πως αγωνίζεται με διαφορετικό τρόπο από τους άλλους δύο αντιπάλους μας. Παίζει με τρεις στόπερ και δύο μπακ. Αυτό δεν θα πρέπει να μας προβληματίσει θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να σπάσουμε αυτή την άμυνα τους».

Για την εικόνα της ομάδας:

«Η εικόνα μας είναι καλή, αν εξαιρέσουμε κάποια διαστήματα και στους δύο αγώνες. Έχουμε τέσσερις βαθμούς που είναι μία καλή συγκομιδή. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους ή και λιγότερους. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι είναι καλύτερο για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Τα σενάρια της πρόκρισης:

α) Να έρθει 0-0 με την Παραγουάη και το Μάλι να επικρατήσει 1-0 του Μεξικού. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία, που θα αφήσει τρίτο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Και πάλι όμως με πολλές πιθανότητες πρόκρισης, μιας και είναι δύσκολο με πέντε πόντους να μη συμπεριλαμβάνεται στους τέσσερις καλύτερους τρίτους των έξι ομίλων.

β) Να έρθει 1-1 με την Παραγουάη και το Μάλι να επικρατήσει 2-1 του Μεξικού. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει και πάλι τριπλή ισοβαθμία, στην οποία η Παραγουάη θα είναι πρώτη και θα γίνει κλήρωση μεταξύ της Ελλάδας και του Μάλι για τη δεύτερη θέση.

Σε περίπτωση μεγαλύτερων σκορ (π.χ. 2-2 η Εθνική, 3-2 το Μάλι κλπ) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ευνοείται, μιας και είναι σε κάθε ενδεχόμενο δεύτερο.

Όσο για την περίπτωση ήττας, δεν θα στοιχίσει την πρόκριση, αν το Μάλι δε νικήσει το Μεξικό. Αν αυτό συμβεί, η Εθνική θα τερματίσει τρίτη -αλλά με πολλές πιθανότητες και πάλι ν’ αποτελεί μια από τις τέσσερις καλύτερες των έξι ομίλων

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

1. Ελλάδα 4 (2-1)

2. Παραγουάη 4 (2-1)

3. Μάλι 2 (1-1)

4. Μεξικό 0 (1-3)