Skip to main content

Τα πολλά κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς κατά ποδοσφαιριστών φέτος στην Ιταλία, τόσο από παίκτες όσο και από φιλάθλους, ανάγκασε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να λάβει νέα σκληρά μέτρα προκειμένου να μειώσουν τα περιστατικά. Τι ποινές θα επιβάλλονται λοιπόν από του χρόνου στο Καμπιονάτο;

Τα εξής ενδιαφέροντα…

1. Όποιος ποδοσφαιριστής επιτίθεται σε συνάδελφο του με αφορμή το χρώμα του, τη θρησκεία του ή την καταγωγή του θα τιμωρείται με αποκλεισμό… 10 αγωνιστικών!

 

2. Αν το πέταλο μιας ομάδας φωνάξει συνθήματα ρατσιστικού περιεχομένου, θα είναι κλειστό στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι. Αν συνεχιστεί αυτό, θα είναι κλειστές όλες οι θύρες και θα επιβληθεί και πρόστιμο 50.000 ευρώ στην ομάδα.

Αν μετά από όλα αυτά υπάρξουν εκ νέου συνθήματα σε μια ομάδα που θα έχει δεχθεί τιμωρία της έδρας, τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά. Κεκλεισμένων των θυρών για περισσότερα από ένα ματς, ήττα με 0-3 και αφαίρεση βαθμών ενώ αν ένας διαιτητής διακόψει ένα ματς για ρατσιστικά συνθήματα της μιας ομάδας, αυτομάτως η άλλη θα παίρνει τη νίκη! 

Δείτε επίσης:  Σε κωματώδη κατάσταση ποδοσφαιριστής της Νις!