Skip to main content

Στο Λονδίνο βρίσκονται εδώ και μέρες οι ιθύνοντες της ΟΥΕΦΑ πραγματοποιώντας συνεχή συσκέψεις για την βελτίωση του αθλήματος.

 

Σε μια από αυτές τις συσκέψεις λοιπόν, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί, κατέθεσε μια πρωτοποριακή πρόταση σε ότι έχει να κάνει με την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, την χρήση ντόπινγκ αλλά και τα στημένα παιχνίδια.

 

Ο Πλατινί λοιπόν εισηγήθηκε τη δημιουργία ενός σώματος ασφαλείας, κάτι σαν αθλητική αστυνομία, που θα εγγυάται για την εύρυθμη λειτουργία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

 

Όπως δήλωσε, είχε κάνει τη σχετική πρόταση πριν έξι χρόνια, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση από τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρώπης. «Δεδομένου ότι δεν είχαμε αντίδραση, αλλά και λόγω της έλλειψης γνώσης των πολιτικών, απευθύνω νέο κάλεσμα», τόνισε ο Πλατινί.

 

Πρόσθεσε, δε, ότι θα ζητήσει από τις 53 ομοσπονδίες-μέλη της UEFA να δημιουργήσουν κανονισμούς για τους στημένους αγώνες, προκειμένου να υπάρχουν τα νομικά εργαλεία ώστε να τιμωρούνται όσοι «κλέβουν». Σημείωσε, τέλος, πως μόλις δέκα χώρες έχουν τέτοιους κανονισμούς.

Δείτε περισσότερα

Συνελήφθη διαιτητής γιατί κουτούλησε τερματοφύλακα!