Skip to main content

O Σερ Άλεξ Φέργιουσον αποτελεί πλέον παρελθόν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και από το ποδόσφαιρο, ωστόσο όπως είναι λογικό οι μύθοι που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στα γήπεδα θα τον ακολουθούν για πάντα.

 

Ένας από αυτούς λοιπόν και ίσως ο πιο γνωστός, είναι αυτός με το πιστολάκι. Συγκεκριμένα, το 1995 και αφού λίγους μήνες νωρίτερα είχε φύγει από τη Γιουνάιτεντ για να πάει στην Τσέλσι, ο Μαρκ Χιουζ έδωσε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Τότε είχε πει κάτι που θα έμενε για πάντα χαραγμένο στη… μυθολογία των Κόκκινων Διαβόλων. «Οταν ο Φέργκιουσον ήθελε να σε επιπλήξει και ειδικά στο ημίχρονο, το έκανε με πολύ άσχημο τρόπο και μπροστά σε όλους τους συμπαίκτες σου. Στεκόταν μύτη με μύτη μπροστά σου και φώναζε τόσο δυνατά για τόση πολύ ώρα που όταν τελείωνε, αισθανόσουν τα μαλλιά σου να έχουν πάει πίσω από το κεφάλι σου».

 

Αυτή λοιπόν ήταν η διαβόητη «hairdryer treatment», όπως αστειευόμενος την αποκάλεσε ο Ουαλός επιθετικός. Συχνά πυκνά όταν οι δημοσιογράφοι ήθελαν να γράψουν ότι ο Φέργκι τα… έχωσε σε κάποιον παίκτη του, έλεγαν πως «έβγαλε το πιστολάκι», ενώ κάθε νέος ποδοσφαιριστής που βρισκόταν στο Ολντ Τράφορντ», έτρεμε την ώρα και τη στιγμή της δικής του κατσάδας.

 

Χθες λοιπόν που ο Φέργκιουσον έδωσε την τελευταία του συνέντευξη τύπου ως προπονητής, οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας του έκαναν την σχετική πλάκα. Εμφανίστηκαν με ένα κέικ σε σχήμα πιστολάκι, χωρίς να φοβούνται μην τυχόν και θυμώσει ο Σκοτσέζος τεχνικός. Εννοείται πως το πήρε στην πλάκα και με τη σειρά του έσπευσε να διαψεύσει έναν ακόμα μύθο που άντεξε στο πέρασμα των χρόνων:

 

«Υπάρχουν πολλές ιστορίας που δεν είναι αληθινές, αλλά έφτασαν μέχρι σήμερα. Μία από αυτές που δεν ισχύουν, είναι ότι πηγαίνω πίσω από το “Ιστ Στίρλινγσαϊρ” (σ.σ.: μία από τις εξέδρες του γηπέδου) και κάνω προπόνηση στις φωνές κατά των παικτών», είπε γελώντας και έκοψε ένα κομματάκι από το πιστολάκι…

 

Δείτε περισσότερα

Δημοσιογράφος έφτυσε τον Μουρίνιο!