Skip to main content

Σε ένα ματς διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, η Τσέλσι κατάφερε χθες το βράδυ να σηκώσει το Europa League μέσα στο Άμστερνταμ κόντρα στην Μπενφίκα στο 93΄. Αυτός ήταν ο τίτλος που έκανε τους Χουάν Μάτα και Φερνάντο Τόρες να γράψουν τα ονόματα τους στην ιστορία, καθώς είναι οι πρώτοι ποδοσφαιριστές που καταφέρνουν να κατακτήσουν τα πιο σημαντικά τρόπαια σε συλλογικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

 

Οι δυο Ισπανοί άσσοι της Τσέλσι, μέσα σε ένα χρόνο κατάφεραν να κερδίσουν με την ομάδα τους το Τσάμπιονς Λιγκ και χθες το Γιουρόπα Λιγκ. Τα δυο πιο σημαντικά τρόπαια στην Ευρώπη σε επίπεδο συλλόγων.

 

Παράλληλα και οι δύο, ήταν μέλη της εθνικής Ισπανίας που το 2010 στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του κόσμου και το 2012 κατέκτησε το Euro στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

 

Αμφότεροι χθες έβαλαν την… προσωπική τους σφραγίδα στο παιχνίδι με τους «αετούς» της Λισαβόνας, καθώς είχαν συμμετοχή στα γκολ της ομάδας τους, με τον Τόρες να σκοράρει το πρώτο και τον Μάτα να τα δημιουργεί και τα δύο, διασφαλίζοντας έτσι την σημαντική τους προσωπική διάκριση. 

Δείτε περισσότερα

Το σήκωσε στο 93' η Τσέλσι! (vids)