Skip to main content

Ο μεγάλος τελικός του Europa League έφτασε καθώς Μπενφίκα και Τσέλσι το βράδυ της Τετάρτη(15/5, 21:45) θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στο Άμστερνταμ.

Κάθε άλλο παρά ένας απλός τελικός είναι αυτός για τις δύο ομάδες καθώς η καθεμία θέλει το τρόπαιο για διαφορετικό λόγο.

Οι «αετοί» λίγες μέρες πριν το τελικό Κυπέλλου Πορτογαλίας(26/5) κόντρα στη Γκιμαράες θέλουν να βάλουν τέλος στα 51 χρόνια χωρίς  διεθνή τίτλο! Ο τελευταίος ευρωπαϊκός τίτλος που πήρε η Μπενφίκα ήταν το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1962 ενώ από τότε έχουν 5 χαμένους τελικούς στην ίδια διοργάνωση και άλλον έναν στο Κύπελλο UEFA.

Από την άλλη η Τσέλσι έχει ως στόχο να γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτά διαδοχικά Champions και Europa League. Παράλληλα, αν οι «μπλε» πάρουν το πολυπόθητο τρόπαιο θα φτάσουν τους τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους σε πέντε τελικούς.

Το κυριότερο όλων είναι ότι η Τσέλσι με την ενδεχόμενη κατάκτηση του φετινού Europa League θα σώσει τη χρονιά καθώς δεν κατάφερε να πάρει κανέναν τίτλο από τους 8 που διεκδικούσε φέτος, Πρωτάθλημα,  Κύπελλο, Λιγκ Καπ και Σούπερ Καπ Αγγλίας, στο Champions League, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.