Skip to main content

Σε ένα τελικό που τα είχε όλα, παράταση, ανατροπή στο σκορ, διαμαρτυρίες για διαιτητικά λάθη και ξύλο στο τέλος… ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος! Οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ στο ΟΑΚΑ με τον Ράγιος στο 13', οι "ερυθρόλευκοι" ισοφάρισαν με τον Φουστέρ στο 42', σκορ που έμεινε μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Αρκετά πριν το 90', το ολοκάθαρο χέρι του Μανιάτη πάνω στη γραμμή, έμελλε να είναι και η φάση του αγώνα καθώς ο διαιτητής δεν είδε τίποτα και δεν καταλόγισε το πέναλτι. Απόφαση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. 

Οι Πειραιώτες πέτυχαν την ανατροπή στην παράταση με πρώτο βήμα το γκολ του Τζιμπούρ στο 98' και έπειτα τον Αμπντούν να διαμορφώνει το τελικό 3-1 για τους νταμπλούχους Ελλάδος! Μετά το τέρμα του Αλγερινού υπήρξε ένταση στον αγωνιστικό χώρο και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια. Το παιχνίδι συνεχίστηκε και βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει το 16ο νταμπλ της ιστορίας του και το φίλαθλο κοινό της Ελλάδας να "κράζει" τη διαιτησία στα social media! 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Κοντοές, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις , Ναβάρο,Ράγιος και Περόνε.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Κάρολ, Μανιάτης, Μοδέστο, Μασάντο, Φέισα, Μήτρογλου, Φουστέρ, Χολέβας, Σιόβας, Μανωλάς, Αμπντούν.