Skip to main content

Ο Jack Nicholson είναι ο διασημότερος οπαδός των Los Angeles Lakers. Ο Matt Damon και η Μαρία Μενούνος οι πιο γνωστοί υποστηρικτές των Boston Celtics. Ο Spike Lee η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα στους αγώνες των New York Knicks και ο Will Smith σε αυτούς των Philadelphia 76ers. O Barack Obama δεν κρύβει την αγάπη του για τους Bulls. Κανείς όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τον James Goldstein, τον superfan του ΝΒΑ, τον άνθρωπο που συγκεντρώνει τα βλέμματα σε όποιο γήπεδο βρεθεί. Αν ο Craig Sager είναι ο Αρχοντας των κοστουμιών, ο Goldstein είναι απλά το alter ego του.

 

Δεν αποκαλύπτει την ηλικία του και υποστηρίζει ότι αισθάνεται σαν 20χρονος. Η περιουσία του ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια δολάρια, αλλά και σε αυτή την περίπτωση κυριαρχεί το μυστήριο. Κανείς δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο έγινε εκατομμυριούχος. Ο ίδιος εξηγεί ότι στάθηκε τυχερός σε επενδύσεις που του απέφεραν τεράστια κέρδη και εκεί σταματάει την συζήτηση. Δεν του αρέσει να απασχολεί την κοινή γνώμη, όμως το ντύσιμό του και η αγάπη του για τις όμορφες (και πολύ νεότερες) γυναίκες, είναι δυο στοιχεία που τον κρατούν συνεχώς στην επιφάνεια. Πως όμως συνδέεται ο Goldstein με το NBA;

 

Ο εκκεντρικός εκατομμυριούχος υποστηρίζει ότι έχει παρακολουθήσει δια ζώσης περισσότερα από 4000 παιχνίδια του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη. Και λέει αλήθεια. Πηγαίνει κατά μέσο όρο σε 100 αγώνες κάθε χρόνο, έχει εισιτήριο διαρκείας των Clippers και των Lakers, όμως στην διάρκεια των play off ταξιδεύει σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ. Δηλώνει οπαδός του ΝΒΑ, δεν υποστηρίζει συγκεκριμένη ομάδα, δεν ενοχλεί παίκτες, παράγοντες και δεν κρίνει τους διαιτητές όπως άλλοι celebrities. Το αντίθετο μάλιστα. Αποτελεί την πιο ήσυχη φιγούρα που μπορεί να συναντήσει κανείς, ενώ απολαμβάνει τον σεβασμό όσων ασχολούνται με την λίγκα.

 

Πηγαίνει στο γήπεδο τουλάχιστον δυο ώρες πριν το τζάμπολ ενός αγώνα. Συζητάει με τους παίκτες και τους προπονητές των δυο ομάδων, τους δίνει συμβουλές και τους χαιρετάει με την ευχή να μείνουν υγιείς. Ήταν στενός φίλος του Wilt Chamberlain, ενώ διατηρεί δεσμούς με τον Hakeem Olajuwon, τον Clyde Drexler και τον Sam Cassell, τους τρεις σταρ της "χρυσής" ομάδας των Houston Rockets. Από τη στιγμή που οι Clippers και οι Lakers αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο των play off, ο Goldstein έφτιαξε τις βαλίτσες του και ξεκίνησε μια περιοδεία που θα ολοκληρωθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος.

 

Πολύ σπάνια θα τον δείτε σε θέση που δεν βρίσκεται στην πρώτη σειρά καθισμάτων, δίπλα στο παρκέ. Πληρώνει μέχρι και 5000 δολάρια για να έχει την καλύτερη θέα, αλλά και την ησυχία του. Στο παρελθόν έτυχε να καθίσει στις κερκίδες, εμπειρία που του έμεινε αξέχαστη. Όχι γιατί ο κόσμος τον αναγνώριζε, αλλά επειδή είναι υπερβολικά ήσυχος για να σηκώνεται συνεχώς όρθιος. "Έπρεπε να μαντέψω αν θα μπει το σουτ ή αν ο παίκτης θα αστοχήσει. Οι θεατές πετάγονταν συνεχώς και έχανα αρκετές φάσεις" είχε δηλώσει πριν από έναν χρόνο, αφού πρώτα παραδέχθηκε ότι προτιμά να κάθεται δίπλα στους πάγκους των ομάδων για να βλέπει τι γίνεται στην διάρκεια των timeout.

 

Ο Κομισάριος David Stern δήλωσε πρόσφατα πως "Ο James Goldstein είναι ο μεγαλύτερος πελάτης μας παγκοσμίως, επενδύει πολλά χρήματα σε εισιτήρια και έχει ένα μοναδικό στυλ ντυσίματος. Λατρεύει την μόδα". Και αυτή είναι η πραγματικότητα. Του αρέσει να φοράει ρούχα οίκων παγκοσμίου φήμης, έστω κι αν επιλέγει τα πιο εκκεντρικά τους κομμάτια.

 

Αυτός είναι λοιπόν ο ξεχωριστός κύριος Goldstein, ο πιο φανατικός οπαδός του ΝΒΑ. Δεν υποστηρίζει συγκεκριμένη ομάδα. Παρακολουθεί φανατικά επιδείξεις μόδας, λατρεύει τις όμορφες -και νεότερες βεβαίως βεβαίως- γυναίκες. Δεν αποκαλύπτει την ηλικία του, ούτε τον τρόπο με τον οποίο έχτισε μια περιουσία 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Απολαμβάνει τον σεβασμό παικτών, προπονητών και γενικά όσων ασχολούνται με την λίγκα. Συναρπάζει τα πλήθη με το εκκεντρικό του ντύσιμο, έχει μια από τις πιο όμορφες κατοικίες του Beverly Hills και αρθρογραφεί στο παγκοσμίου φήμης GQ. Ανήσυχο πνεύμα, φιγούρα που δεν περνάει απαρατήρητη.

 

Πηγή: NBA greece