Skip to main content

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απόψε στο ΣΕΦ. Νίκησε 71-53 την Εφές και πάει με το 2-0 νίκες στην Πόλη με στόχο να τελειώσει τη σειρά και την πρόκριση για το Final Four, πριν τη συμπλήρωση των πέντε αγώνων. 

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν δυναμικά στο παιχνίδι. Προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους Πειραιώτες στην πρώτη περίοδο και τα κατάφεραν όμως η συνέχεια ήταν δυσανάλογη. Οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν τα πατήματά τους και κάλυψαν τη διαφορά πολύ πριν το ημίχρονο το οποίο έκλεισε στο 35-26. 

Στο δεύτερο μέρος η Εφές έδειχνε να την εγκαταλείπουν οι δυνάμεις της, πράγμα που οι πρωταθλητές Ευρώπης εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και άνοιξαν κι άλλο την ψαλίδα της διαφοράς. Ακόμη πιο απλά τα πράγματα στην 4η και τελευταία περίοδο για το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα που πάτησαν γκάζι και επιβλήθηκαν τελικά με το εντυπωσιακό +18! 

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο αρχηγός του, Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 15 πόντους ενώ εκπληκτικό παιχνίδι πραγματοποίησε και ο Χάινς που πήρε πολλές προσωπικές μονομαχίες και σκόραρε 12 πόντους. Σε πολύ καλή βραδιά και ο Πέρο Άντιτς που αναγεννήθηκε μετά από ένα διάστημα ντεφορμαρίσματος. 

Δεκάλεπτα: 14-16, 35-26, 52-40, 71-53



Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 12, Λο 3, Άντιτς 11 (3), Σπανούλης 15, Περπέρογλου 8, Σερμαντίνι 1, Σλούκας 5 (1), Πάουελ 4, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 5 (1), Κατσίβελης.



Αναντολού Εφές (Μαχμούτι): Φάρμαρ 8, Βούγιασιτς 2, Ερντέν 3, Τουντσερί, Σιπ 7 (1), Γκονλούμ 11, Σαβάνοβιτς 5 (1), Λούκας 4, Γκιουλέρ 2, Μπάρατς 11.

Δείτε επίσης:  Πετάει φωτιές η ΤΣΣΚΑ!