Skip to main content

Σε δύο συγκλονιστικούς προημιτελικούς με πολλά γκολ, πολλή αγωνία και ανατροπές σκορ… Ρεάλ Μαδρίτης και Μπορούσια Ντόρτμουντ "τσέκαραν" τα δύο πρώτα εισιτήρια που οδηγούν στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ!

Στην Κωνσταντινούπολη, η Γαλατασαράι έδειξε το επίκινδυνο πρόσωπό της στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν ήταν δυνατό να ανατρέψει τη διαφορά και αποκλείστηκε κερδίζοντας 3-2 τη Ρεάλ που είχε επικρατήσει 3-0 στο πρώτο παιχνίδι. 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήθελε ένα γκολ όσο τίποτα και αυτό ήρθε νωρίς, μόλις στο 8ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι άρχισαν την αντεπίθεσή τους στην επανάληψη. Πρώτα ο Εμπουέ ισοφάρισε (57') με σουτ κεραυνό, έπειτα ο Σναίντερ (70') έβαλε φωτιά στην εξέδρα κάνοντας το 2-1 ενώ το γκολ του Ντρογκμπά δύο λεπτά αργότερα με εκπληκτικό τακουνάκι, άρχισε να δίνει ελπίδες στους Τούρκους.

Δύο ακόμη γκολ όμως ήταν πάρα πολλά για τη Γαλατά προκειμένου να φτάσει σε σκορ πρόκρισης και τέλος σε όλα έβαλε πάλι ο Πορτογάλος άσος των "μερένχες". Ο Κριστιάνο διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και έφτασε τα 11 γκολ για φέτος στη διοργάνωση! Και η Ρεάλ στους "4" λοιπόν!

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς όμως ήρθαν τα πάνω κάτω και στο τέλος κέρδισαν… οι Γερμανοί!

Σε ένα παιχνίδι όπου η Μάλαγα κέρδιζε 2-1 μέχρι το 90' στην έδρα της Μπορούσια, οι γηπεδούχοι έκαναν επική ανατροπή και με δυο γκολ "έκλεψαν" τη νίκη με 3-2 και προκρίθηκαν πανηγυρικά στα ημιτελικά. Τρόπος του λέγειν πανηγυρικά καθώς το 3ο γκολ των Γερμναών ήταν οφσάιντ!

Οι δύο ομάδες θα έλυναν απόψε τις διαφορές τους αφού το παιχνίδι στη Μάλαγα πριν μια βδομάδα είχε λήξει 0-0, αφήνοντας ανοιχτές όλες τις πιθανότητες. Η ομάδα της Ανδαλουσίας επιβεβαίωσε τον κανόνα και σκόραρε πρώτη στο ματς με τον Χοακίν στο 25'.

Ο Λεβαντόφσκι ισοφάρισε για τη Ντόρτμουντ στο 40΄ ενώ στην επανάληψη του αγώνα και όντας ήδη σε σκορ πρόκρισης η φιλοξενούμενη ομάδα έκανε το 1-2 με τον Ολίσε να σκοράρει από θέση οφσάιντ και να στέλνει τους Ισπανούς με το 1,5 πόδι στην τετράδα! 

Μία αντεπίθεση όμως της ομάδας του Κλοπ και δύο τέρματα σε δύο λεπτά έφεραν την ολική ανατροπή. Αρχικά ο Ρέις έγραψε το 2-2 στο 90' ενώ το αμέσως επόμενο λεπτό ο Σαντάνα έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά σε μία φάση που ξεκίνησε με τους μισούς Γερμανούς που περίμεναν τη σέντρα, να βρίσκονται εκτεθειμένοι!

Ρεάλ και Ντόρτμουντ οι δύο πρώτες ενώ αύριο συμπληρώνεται η 4αδα με τις ομάδες που θα προκύψουν από τα ζευγάρια Γιουβέντους-Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν.  

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΜΑΛΑΓΑ!