Skip to main content

Ματς ακατάλληλο για καρδιακούς στη Μαδρίτη με τον Παναθηναϊκό σε ένα φινάλε-θρίλερ να φεύγει νικητής από την έδρα της Ρεάλ με 74-73 και να αγκαλιάζει την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα! 

Οι Ισπανοί ηττήθηκαν για δεύτερο σερί παιχνίδι στο "Palacio de Deportes" και έδωσαν έτσι τη σιγουριά της πρόκρισης στους "πράσινους" στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε αντάξιος των προσδοκιών, κράτησε κοντά του τη "βασίλισσα" και την κατάλληλη στιγμή πήρε το προβάδισμα που τον έφερε και στη νίκη τελικά. Η ανταταλλαγή φάουλ και οι βολές των δύο ομάδων στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, δεν άλλαξαν τα πράγματα για το τριφύλλι. 

MVP για το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη ο Τσαρτσαρής με 16 πόντους, 14 είχε ο Διαμαντίδης που στο τέλος αστόχησε σε ελεύθερες βολές μετατρέποντας την αναμέτρηση σε ατελειώτο θρίλερ ενώ κι ο Ούκιτς ήταν πάλι στους κορυφαίους. Ο Κροάτης έδωσε λύσεις ακριβώς όταν χρειάστηκε με κρίσιμα καλάθια και σημείωσε συνολικά 12 πόντους. 

Επόμενοι και τελευταίοι αντίπαλοι για τον Παναθηναϊκό, η Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ και η ΤΣΣΚΑ στη Ρωσία, η οποία απόψε πήρε το διπλό στην έδρα της Ουνικάχα Μάλαγα που κυνηγούσε τους "πράσινους" με 70-66. 

Δείτε επίσης:  Tα παιδιά βλέπουν πολύ WWE και αγνοούν το «Don’t try this»!

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 33-38, 53-49, 73-74 



Ρεάλ (Λάσο): Ντρέιπερ, Ρούντι 17, Σουάρεθ 3, Ρέγιες 6, Μίροτιτς 17, Ροντρίγκεθ 10, Χετσχέιμερ, Μπέγκιτς 9, Κάρολ 4, Γιουλ 7, Σλότερ 



Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Ματσιούλις 4, Ούκιτς 12, Λάσμε 10, Τσαρτσαρής 16, Διαμαντίδης 14, Γκιστ 4, Μπανκς 3, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης 2, Σχορτσανίτης 6