Skip to main content

Ο Βασίλης Τοροδίδης έδωσε συνέντευξη στην Ιταλία και μίλησε για τον Ολυμπιακό και την Ρόμα. Επίσης δήλωσε πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ο κορυφαίος προπονητής με τον οποίο έχει συνεργαστεί και ο Ριβάλντο ο καλύτερος συμπαίκτης που είχε. Διαβάστε ένα απόσπασμα από τα όσα είπε ο αμυντικός της Ρόμα..

Δείτε περισσότερα:Γκολ που απλά δεν υπάρχει…

-Ήρθες στη Ρόμα σε περίοδο κρίσης για την ομάδα, με αλλαγή προπονητή. Σου πέρασε από το μυαλό να αλλάξεις θέση; 

«Όχι, καθόλου. Για ποιο λόγο; Σκέφτηκα πως είναι φυσιολογικό. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και μου έχει ξανασυμβεί. Αυτά γίνονται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να φύγει ένας συμπαίκτης σου, μπορεί να αλλάξει ο προπονητής, αλλά σημασία έχει να μην επηρεαστείς από τις αλλαγές». 



-Ποιος είναι ο πιο σημαντικός προπονητής που είχες στην καριέρα σου; 

«Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, τον οποίο είχα στην τελευταία μου σεζόν στον Ολυμπιακό. Είναι ένας άνθρωπος που έχει εικόνα για τα πάντα: τους παίκτες, την μπάλα, την τακτική. Και είναι πολύ καλός άνθρωπος. Απολάμβανε να δουλεύω μαζί του και να ανακαλύπτω στο ελληνικό ποδόσφαιρο πράγματα που δεν ήξερα». 



-Πέρα από τον Τότι, ποιος είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες; 

«Ο Ριβάλντο. Είναι ο κορυφαίος που έχω παίξει μαζί του στη Σούπερ Λίγκα». 

-Είναι και στο ντέρμπι της Ρώμης τα πράγματα όπως τα περίμενες; 

«Ίσως στην Ελλάδα είναι πιο άγρια τα πράγματα. Στην Ιταλία υπάρχει παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων, κάτι που απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας στην Ελλάδα. Βλέπω όμως πολλές ομοιότητες μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών, ειδικά με τους Ρωμαίους. Η ‘Curca Sud’ για παράδειγμα. Οι οπαδοί της Ρόμα έχουν τη θέρμη των Ελλήνων. Η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική για έναν παίκτη κι έχω νιώσει τη ζεστασιά από τους οπαδούς μας».