Skip to main content

Μόνο ντέρμπι δεν είναι το σημερινό ματς στο ΟΑΚΑ όπου η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό (19:30) σε ένα παιχνίδι που είναι κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι.

Οι δυο ομάδες λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, έχουν επηρεαστεί πολύ τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο διοικητικό.

Από την μια η ΑΕΚ θέλει όσο τίποτα την νίκη ώστε να ξεφύγει όσο περισσότερο μπορεί από την επικίνδυνη ζώνη αλλά και για ψυχολογικούς λόγους ενόψει της πολύ μεγάλης προσπάθειας που κάνουν οι παίκτες ώστε να σωθεί η ομάδα.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός θέλει τους τρεις βαθμούς, ώστε να πλησιάσει στην πεντάδα που οδηγεί στα πλέι οφ και στην έξοδο στην Ευρώπη, ώστε αργότερα να αποφύγει τα περαιτέρω προβλήματα κυρίως τα οικονομικά.

Κεντρικό πρόσωπο και των δύο είναι ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος επιθυμεί να δώσει απαντήσει στην πρώην ομάδα του, και να δώσει μία σημαντική νίκη στην τωρινή.

 

Στα αγωνιστικά, ο Έβαλντ Λίνεν θα παρατάξει όπως όλα δείχνουν την ΑΕΚ με επιθετικούς προσανατολισμούς. Φαίνεται πως τελικά καταλήγει μεν σε σχήμα με τέσσερις μέσους στην ευθεία, αλλά με τον Γκερέιρο αντί του Ρίκκα ως αριστερό εξτρέμ και τον Κατίδη σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Πετρόπουλο. Στο τέρμα θα είναι ο Κωνσταντόπουλος, δεξί μπακ (ελλείψει του τραυματία Βλάχου και του τιμωρημένου Αρκούδα) ο Τσουκαλάς, αριστερό ο Τσουμάγκας και στόπερ οι Μπουγαΐδης και Κουτρουμπής. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Μητρόπουλος και Φέτσης, με τον δεύτερο να δίνει βοήθειες στα αριστερά στον Γκερέιρο που θα έχει αρκετή δουλειά με τους Μαυρία ή Σισοκό και τα ανεβάσματα του Σεϊταρίδη. Ο Κατίδης θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Φούντα παίζοντας όχι δίπλα αλλά λίγο πίσω από τον Πετρόπουλο.

 

Όσο αναφορά τον Παναθηναϊκό, ο Φάμπρι υπολογίζει τον Σο και αναμένεται στην κορυφή να χρησιμοποιήσει τον Γιοκίν. Συγκεκριμένα, την «πράσινη» εστία θα υπερασπιστεί ο Καρνέζης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – τους Σεϊταρίδη, Μπουμσόνγκ, Πίντο και Μαρίνο. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Βιτόλο και ο Σο, ενώ την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν ο Μαυρίας, ο Ζέκα και ο Σισοκό. Στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Γιοκίν.

Τέλος, η διοίκηση της ΑΕΚ ελπίζει πως οι κακές καιρικές συνθήκες στο λεκανοπέδιο δεν θα αποτρέψουν τον κόσμο από το να ανηφορίσει στο ΟΑΚΑ. Όχι απλώς για να στηρίξει την ομάδα αγωνιστικά, αλλά και… οικονομικά, αφού ένα μεγάλο μέρος των εσόδων θα διατεθεί για να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές. Οι «κιτρινόμαυροι» αισιοδοξούν πως στις κερκίδες θα βρίσκονται τουλάχιστον 20.000 θεατές.