Skip to main content

«Κόκκινος διάβολος» για πάντα θα είναι ο Ράιαν Γκιγκς ο οποίος ανανέωσε για ένα ακόμη χρόνο τη συνεργασία του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ουαλός μέσος θα συνεχίσει για 23η σερί χρονιά στον αγγλικό σύλλογο και μετράει ήδη 999 παιχνίδια στη συνολική καριέρα του (Μάντσεστερ και Εθνική ομάδα) ενώ το 1000ό θα το γιορτάσει με την υπογραφή του νέου συμβολαίου.

Ο Γκιγκς έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μάντσεστερ στις 2 Μαρτίου του 1991 με την οποία έχει 931 συμμετοχές και 168 γκολ σε επίσημους αγώνες. Όσον αφορά στους τίτλους έχει  κατακτήσει 12 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, 3 λιγκ καπ, 2 Champions League, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης, ένα Διηπειρωτικό και ένα Μουντιάλ Συλλόγων.

Δείτε ακόμη: Οδεύει προς Αγγλία ο Αφελάι

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο «μέντορας» του Γκιγκς, είπε για την ανανέωσε : «Τι μπορώ να πω για τον Ράιαν, που δεν έχει ειπωθεί; Είναι εκπληκτικός παίκτης και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Ο Ράιαν είναι παράδειγμα για όλους μας, ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζει να προσέχει τον εαυτό του. Έχει φανταστική ενέργεια για το παιχνίδι είναι είναι υπέροχο να το βλέπεις. Ο Ράιαν μοιάζει να καταρρίπτει κάθε εβδομάδα και άλλο ρεκόρ. Είναι πραγματικά απίστευτο ότι έχει σκοράρει επί 23 σερί σεζόν στο πρωτάθλημα. Η φόρμα του φέτος δείχνει την ικανότητά του και την χαρά που έχει για το παιχνίδι, που είναι τόσο δυνατές όσο πάντοτε. Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψε νέο συμβόλαιο».

Από την πλευρά του ο Ουαλός άσος τόνισε: «Αισθάνομαι πολύ καλά, απολαμβάνω το ποδόσφαιρο περισσότερο από ποτέ και το πιο σημαντικό, αισθάνομαι ότι συνεισφέρω στην ομάδα. Είναι μία συναρπαστική ομάδα αυτή στην οποία βρίσκομαι, με σπουδαίο ομαδικό πνεύμα και διεκδικούμε ξανά τρόπαια καθώς πλησιάζουμε τον στόχο μας προς το τέλος της σεζόν. Είμαι χαρούμενος που υπέγραψα νέο συμβόλαιο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σερ Άλεξ και το προπονητικό επιτελείο και επίσης τον (σ.σ. εκτελεστικό διευθυντή) Ντέιβιντ Γκιλ, ο οποίος μου προσέφερε μεγάλη υποστήριξη σε εμένα όλα αυτά τα χρόνια».