Skip to main content

Στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης και μάλιστα χωρίς ελαφρυντικά καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης ποσού ύψους 17,8 εκατ. € από τα ταμεία του δήμου, το διάστημα που ο άλλοτε πρωταθλητής του στίβου στα 100 μέτρα ήταν δήμαρχος της πόλης.

Σε ισόβια καταδικάστηκαν επίσης, οι συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση : Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας, και ο ταμίας και βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, Παναγιώτης Σαξώνης στον οποίο επιβλήθηκαν συν εννέα χρόνια. Το λόγο ζήτησε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. «Με όλο τον σεβασμό, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις» είπε. Απευθυνόμενος στον τέως δήμαρχο ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης του απάντησε: «Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί».

Αθώοι οι αντιδήμαρχοι, σύμφωνα με το δικαστήριο, καθώς και οι υπόλοιποι υπάλληλοι που φαίνονταν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, αφού όπως αναφέρθηκε, από τη θέση τους δεν μπορούσαν να αποτρέψουν την υπεξαίρεση. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών Μ. Ζορπίδης ξέσπασε σε λυγμούς.