Skip to main content

Απίστευτα προβλήματα σε όλο το νομό Αττικής προκάλεσε η πολύ έντονη βροχόπτωση που επικρατεί από τη ξημερώματα της Παρασκευής. Δρόμοι έχουν κλείσει, το ίδιο και σταθμοί του ηλεκτρικού, ενώ το μποτιλιάρισμα σχεδόν σε όλους τους δρόμους της πρωτεύουσας σχηματίζει ουρές χιλιομέτρων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Παλαιό Φάληρο έχει σχηματιστεί χείμαρρος, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν πολλά αυτοκίνητα και να σημειωθούν σημαντικές καταστροφές. Πλημμυρισμένη και η λεωφόρος Αλίμου, ενώ στην Ηλιούπολη η οδός Πεντάρη έκλεισε λόγω πτώσης κολόνας.

Η πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί πάνω από 600 κλήσεις για άντληση υδάτων σε Αιγάλεω, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι και γενικότερα στα δυτικά προάστια, καθώς και για απεγκλωβισμό οδηγών που ακινητοποιήθηκαν στα αυτοκίνητά τους στην Ιερά Οδό, στο Χαϊδάρι, στην Πειραιώς στο Γκάζι και στη Λεωφόρο Σχιστού.

Παράλληλα, εξαιτίας της απίστευτης νεροποντής, από νωρίς το πρωί παρατηρούνται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, κυρίως στα νότια προάστια, την ανατολική Αττική και το κέντρο. Τέλος να αναφέρουμε ότι χαρακτηριστικό είναι αυτό που δηλώνουν οι μετεωρολόγοι ότι στην Αθήνα μέσα σε δυο ώρες έβρεξε όσο βρέχει σε ένα μήνα.