Skip to main content

Ο Όσκαρ Πιστόριους απολογήθηκε στο δικαστήριο της Πρετόρια, για την δολοφονία της κοπέλας του, Ρίβα Στίνκαμπ. Ο Πιστόριους ξέσπασε σε κλάματα και φωνές την ώρα που ο δικηγόρος του διάβασε την απολογία. Ο 26χρονος είπε τα ίδια πράγματα που είχε πει, ότι δηλαδή νόμιζε πως υπήρχε διαρρήκτης στο μπάνιο και για να προστατεύσει τον εαυτό του και την κοπέλα που νόμιζε πως ήταν στο κρεβάτι, πυροβόλησε. Όταν γύρισε όμως στο κρεβάτι και δεν την είδε, άρχισε να σκέφτεται το τραγικό ενδεχόμενο.

Δείτε περισσότερα:Παρών στην κηδεία ο πρώην

''Άκουσα ένα θόρυβο στο μπάνιο. Φώναξα για να φοβίσω αυτόν που είχε μπει στο σπίτι μου και για να καλέσει η Ρίβα την αστυνομία. Πίστευα πως ήταν στο κρεβάτι. Ένιωθα ευάλωτος αλλά ήξερα πως έπρεπε να προστατεύσω εμένα και την Ρίβα. Συνειδητοποίησα πως η Ρίβα δεν ήταν στο κρεβάτι. Τότε άρχισε να μου περνάει από το μυαλό πως μπορεί να ήταν στην τουαλέτα. Η Ρίβα πέθανε στα χέρια μου'', τόνισε αρχικά ο Πιστόριους, ο οποίος δήλωσε πως κάλεσε ασθενοφόρο αλλά όταν έφτασε ήταν πολύ αργά.

''Είμαι συντετριμένος από τα γεγονότα και τον χαμό της αγαπημένης μου Ρίβα. Δεν μπορώ να σκεφτώ καν τον πόνο που προκάλεσα στη Ρίβα και στην οικογένεια της, ξέροντας πόσο αξιαγάπητη ήταν.  Δεν θα σκότωνα ποτέ την Ρίβα, ήμασταν αγαπημένοι και πιο ευτυχισμένοι από ποτέ''. 

Ο Δικαστής, έδειξε να συγκινείται αρχικά και μετά δήλωσε: ''Η θέση μου δεν μου επιτρέπει να εκφράσω ανθρώπινα συναισθήματα, πρέπει να επιστρέψεται στο αστυνομικό τμήμα, χωρίς να σκέφτεστε όλα αυτά που έγιναν εδώ σήμερα''. 

Ο Πιστόριους πλέον κατηγορείται για φόνο εκ' προμελέτης και η δίκη θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.